priopćenje

Reformisti: Hoće li sada Jenkač i Runac zbog mjera prozvati Plenkovića?

Objavljeno: 26.11.2020. 19:10

Zadnja izmjena: 26.11.2020. 19:19

Nakon današnjih mjera koje je donijela Vlada RH, a koje su od ranije na snazi u Varaždinskoj županiji, Reformisti su prozvali domaće saborske zastupnike HDZ-a, Sinišu Jenkača i Damira Habijana, te gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i predsjednika Skupštine Alena Runca.

Naglašavaju, naime, kako je Varaždinska županija strože mjere opetovano tražila još od 3. studenoga, u međuvremenu smo postali najugroženija regija u cijeloj Europi, a onda kada su napokon došle mjere, napominju Reformisti – uslijedilo je „cijeli niz objava protivljanja i izrugivanja mjera od strane Jenkača, Habijana i Čehoka“.

- Tumačenja kako kafići nisu izvor zaraze (Jenkač), kako župan najavljuje „bijesne mjere“ (Čehok), pa do direktnih poziva građana na neposluh odlaskom na kavu u Međimurje (Habijan), a koje je danas i službeno prestiglo Varaždinsku županiju i zasjelo na tron najugroženijih regija u Europi – navode Reformisti, a potom prozivaju i predsjednika Skupštine Alena Runca.

- Gospodinu Runcu koji je imao potrebu plakatom okriviti župana Čačića za zatvaranje ugostiteljskih objekata predlažemo da na postojeći plakat zalijepljen na kafić uz poruku ZATVORENO zbog COVID 19 i ČAČIĆA doda i premijera PLENKOVIĆA, i naravno da se pred time slika – zaključuju, dodajući da sada „prestanu s opstrukcijama i upornim najavama događanja koja imaju za ciljveća okupljanja ljudi“.

Komentari