mjerenje šećera i tlaka

Varaždinski SDP danas na Franjevačkom trgu organizirao akciju "Prevencijom do zdravlja”

Objavljeno: 22.02.2020. 14:24

Zadnja izmjena: 22.02.2020. 14:24

Varaždinski SDP, predvođen nacionalnim koordinatorom zdravstvene politike SDP-a i glavnim koordinatorom akcije na nacionalnoj razini Sašom Srićom, u subotu su na Franjevačkom trgu u Varaždinu organizirali akciju "Prevencijom do zdravlja”.

Tijekom akcije brojnim su zainteresiranim građanima mjereni krvni tlak i šećer u krvi. - Cilj nam je osvijestiti građane o važnosti prevencije te rane dijagnostike bolesti - kazao je Srića i istaknuo da tijekom svake od tih akcija detektiraju nekoliko osoba s povišenim vrijednostima krvnog tlaka, odnosno nekoliko novih dijabetičara. 

Barbara Antolić Vupora, predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije i koordinatorica akcija za 3 . izbornu jedinicu, kao jedan od najvećih problema istaknula duge liste čekanja i važnost prevencije. - Iznimno je važna činjenica da ljudi koji rade u bolnici nisu dovoljno plaćeni, kako u Varaždinu, tako i svugdje u Hrvatskoj. Naglašavam potrebu da te plaće budu pravedne, da budu poštene za pošteni rad i to će svakako biti jedna od mjera za koju ćemo se u SDP-u posebno zalagati”, rekla je Antolić Vupora. 

Akciji su se pridružili i predsjednica SDP-ovog Savjeta za zdravstvo Jasminka Begić, predsjednik Foruma seniora Josip Hehet te članovi Foruma mladih.

Komentari