o predstojećim izborima

Varaždinski SDP obišao mjesne ogranke - u fokusu kampanja za predstojeće parlamentarne izbore

Objavljeno: 19.08.2016. 11:45

Zadnja izmjena: 19.08.2016. 12:14

Vodstvo Gradske organizacije SDP-a Varaždin prevođenom svojim predsjednikom Alenom Kišićem još je jednom obišlo sve mjesne ogranke stranke koji djeluju na području grada. Ovog puta u glavnom fokusu obilaska i susreta sa članstvom nisu bile gradske teme, već kampanja za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.

U priopćenju GO SDP-a Varaždin stoji kako je predsjednik Gradske organizacije, Alen Kišić, upoznao članove s listom Narodne koalicije u 3. izbornoj jedinici, koju će predvoditi predsjednik SDP-a Krapinsko - zagorske županije i bivši ministar Siniša Hajdaš - Dončić, dok će SDP Varaždinske županije na listi predstavljati predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek na petom i predsjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega Renata Potočnik na devetom mjestu.

Prema priopćenju, članovima su predstavljene i glavne politike i mjere koje će SDP predstaviti u svojoj kampanji. Predsjednik Alen Kišić nabrojio je neke od glavnih zadataka SDP-a i njegovih koalicijskih partnera, kao što je set gospodarskih mjera, ponovno omogućavanje kvalitetne provedbe kurikularne reforme, zaustavljanje daljnje privatizacije zdravstva te ponovno pokretanje mjera za zapošljavanje, među ostalim i podizanje naknade za stručno osposobljavanje na iznos od 3 tisuće kuna.

"Još bolji rezultat Narodne koalicije"

- Pokazalo se da štetan eksperiment koalicije HDZ-a, Mosta i Milana Bandića je Hrvatsku doveo u političku nestabilnost i krizu kakvu nismo imali od osnutka države. Ta je kriza kulminirala rušenjem Vlade i prijevremenim parlamentarnim izborima, a od pompozno najavljivanih reformi nismo vidjeli apsolutno ništa. Zato je vrijeme da se se Hrvatska vrati na siguran smjer i da SDP sa svojim partnerima preuzme upravljanje državom  – poručio je Alen Kišić istaknuvši kako je koalicija prevođena SDP-om u Varaždinu na izborima protekle godine dobila 48,4 posto glasova Varaždinki i Varaždinaca, te da na rujanskim izborima očekuje još bolji rezultat od toga za Narodnu koaliciju.

Na kraju sastanaka kojima su prisustvovali i potpredsjednica GO Gordana Marsenić, članovi predsjedništva Miroslav Marković, Bruno Ister, Zoran Svetec, tajnik Vitomir Stanke te predsjednici gradskog i županijskog Foruma mladih Lovro Lukavečki i Luka Zrinski, otvorena je rasprava o aktualnom stanju u Gradskoj organizaciji te su dogovorene i aktivnosti u ograncima, koje će se odvijati za vrijeme i nakon kampanje. U priopćenju stoji i da se očekuje još jedan dolazak predsjednika stranke Zorana Milanovića u Varaždin te kontinuirane aktivnosti kandidata s liste za 3. izbornu jedinicu predvođene prvim na listi Sinišom Hajdašom Dončićem, dok će varaždinski SDP imati svoj tim ljudi koji će logistički brinuti za izbore na području gradu.

Komentari