javna tribina

Varaždinski SDP predlaže besplatan javni prijevoz za umirovljenike

Objavljeno: 17.10.2022. 16:19

Zadnja izmjena: 17.10.2022. 16:19

Na današnji dan, 17. listopada, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti kako bi se osvijestila javnost, a tim je povodom Gradska organizacija SDP Varaždin organizirala posebnu javnu tribinu i donirala udrugu "Novi put" u Varaždinu.

Jučer su posjetili udrugu Novi put koja brine o skloništu za beskućnike te donirali potrepštine. Nakon toga, organizirali su javnu tribinu u palači Herzer na kojoj su govorili Barbara Antolić Vupora, predsjednica SDP Varaždinske županije i saborska zastupnica, Miroslav Marković, predsjednik SDP Varaždin i zamjenik gradonačelnika Varaždina, Danijela Vusić, pročelnica Grada Varaždina, Nikola Dugandžić iz Udruge Novi put u Varaždinu te Zdenko Viljevac iz Socijalne samoposluge Varaždin.

- SDP se u saboru sustavno bori protiv siromaštva i socijalne isključenosti konkretnim zakonskim prijedlozima i rješenjima. Država nažalost ne čini dovoljno, odnosno čini premalo, ali mi kao stranka nećemo se i ne želimo predati, već ćemo nastaviti tu borbu. Drago mi je da danas na tribini govore i predstavnici civilnog sektora koji nam mogu ukazati na konkretne probleme s kojima se suočavaju. Mi smo kao stranka uvijek bili tu za njih te ćemo i dalje biti otvoreni za njihove prijedloge - rekla je Antolić Vupora.

'Besplatan prijevoz umirovljenika'

Zamjenik Marković dodao je kako se Grad na čelu s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem u mnogo čemu ističe od ostatka Hrvatske te kako pokazuje snažan nadstandard koji oni kao socijaldemokrati žele dodatno unaprijediti.

- Odmah po preuzimanju odgovornosti za upravljanje Gradom uveli amo desetak novih mjera i programa kojima smanjujemo socijalne nejednakosti, ali i podižemo kvalitetu života naših sugrađana od onih najmanjih u vrtićima preko škola, radno aktivnog stanovništva do umirovljenika. Na tome nećemo stati, svjesni smo da velikog inflatornog udara na egzistenciju onih najugroženijih, prije svega naših umirovljenika te mi kao SDP predlažemo uvođenje besplatnog javnog prijevoza gradskim busekima za sve naše umirovljenike od 1. siječnja 2023. - rekao je Marković. 

Komentari