prijedlog gradskom vijeću

Gradonačelnik: Varteks ne želimo ovršiti, nego mu pomoći da dug otplati na rate

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.10.2021. 14:38

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 14:38

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina naći će se Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na sklapanje Upravnog ugovora s trgovačkim društvom Varteks.

Kako je na današnjoj konferenciji objasnio gradonačelnik Neven Bosilj, tvrtka Varteks Gradu Varaždinu duguje preko 4 milijuna kuna za komunalnu naknadu, a prihvaćanjem ovog prijedloga taj bi se dug otplaćivao kroz dvije godine.

- Kada bismo mi krenuli s ovrhom tog duga koju bismo morali pokrenuti do kraja godine, opet bismo ih bacili unatrag sada kada su počeli dobivati zrak i kada kreću s restrukturiranjem. Vidjeli ste da su bili problemi s njihovim plaćama i ovo je jedan upravni ugovor gdje će oni dug vraćati kroz dvije godine - objasnio je Bosilj.

Podsjetimo, nakon što su se u Varteksu pojavili problemi s neisplatom plaća zbog problema s likvidnošću usred pandemije koronavirusa, rukovodstvo tvrtke je krajem rujna priopćilo kako je Varteks s trgovačkim lancem Spar potpisao prvi ugovor o prodaji dijela neaktivne imovine - što je ujedno i pretpostavka otklanjanja problema s likvidnosti i u budućnosti.

Komentari