kompenzacija

Grad Varaždin dug Varteksa možda zamijeni za zgradu: Ovo bi joj mogla biti namjena...

Grad Varaždin danas će vjerojatno izglasati odluku da se Varteksu pomogne na način da postojeći dug otplati kroz sljedeće godine, no uskoro postoji mogućnost da se dug i prebije jednom od nekretnina...
Objavljeno: 20.10.2021. 14:44

Zadnja izmjena: 20.10.2021. 18:54

Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća raspravljalo se, između ostalog, o dugu Varteksa prema Gradu Varaždinu te način na koji bi se taj dug mogao otplatiti.

Podsjetimo, tvrtka Varteks Gradu Varaždinu duguje više od 4 milijuna kuna za komunalnu naknadu, a danas se prihvatio Prijedloga odluke o davanju suglasnosti na sklapanje Upravnog ugovora s trgovačkim društvom Varteks, kojim bi se taj dug otplaćivao kroz dvije godine. 

Vijećnicu Gordanu Marsenić (SDP) je na današnjoj sjednici zanimalo može li se postići dogovor Grada Varaždina s Varteksom kojim bi se građevine u Varteksovom kompleksu kompenzirale kako bi se namirio taj dug. 

Gradonačelnik Neven Bosilj na pitanje Marsenić odgovorio je kako postoji interes od strane Grada za preuzimanjem objekata. 

- Mi s Varteksom imamo dobre odnose zbog čega smo uvrstili raspravu o Prijedlogu na dnevni red, da vidimo kako se njihov dug može riješiti financijski jer bismo inače bili u prekršaju ukoliko ne zahtjevamo prisilnu naplatu. Poslali su nam njihove procjene, sad čekamo procjene Grada. Razgovaramo o modelu urbane regeneracije, te smo dobili ponudu za objekt pod zaštitom te za još jedan gdje bismo mogli urediti nekakve prostore za okupljanje mladih - rekao je Bosilj.

Komentari