VIDEO/FOTO Stanari Šabanove ulice u Ivancu izborili se za izmještanje kontejnera

Objavljeno: 15.05.2015. 10:45

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 13:01

Foto: Alen Matušin

Pedesetak građana okupilo se u četvrtak, 14. svibnja, u amfiteatru Srednje škole u Ivancu, kako bi na poziv gradonačelnika Milorada Batinića raspravili problematiku vezanu uz smještaj kontejnera s opremom za pristup brzom internetu.

Sastanku je nazočio i Stanislav Magić, vlasnik ludbreške tvrtke "Infrastruktura", koji je okupljenima nastojao pojasniti tehničke detalje kontejnera čije je postavljanje izazvalo revolt stanara zgrade u Šabanovoj ulici. Tom prilikom odbacio je svaku mogućnost zračenja ili nekog drugog štetnog utjecaja.

Drago Čovran, predstavnik stanara zgrade u Šabanovoj ulici, tijekom sastanka još jedanput je istaknuo da za sve krivi Grad Ivanec i predsjednika Mjesnog odbora Ivana Gecija.

- Svemu je kriv nedostatak komunikacije. Neki misle da mogu raditi na svoju ruku, a onda pregovarati ukoliko dođe do pubune. Međutim, ta vremena su prošla! – bio je kategoričan Čovran.

Gradonačelnik Batinić apelirao je da se u slučaj ne miješa politiku iz razloga što je ispoštivana sva zakonska procedura. Sa sličnim apelom okupljenima se obratio i Stanislav Magić, no Batinić je, s druge strane, istaknuo da nije siguran da politikanstvo ne stoji iza peticije.

- Možda je kriva moja prosudba vezano uz narušavanje krajobraza, međutim osnovni motiv bio je bolji, brži i jeftiniji internet, a odluka je donesena na Gradskom vijeću – rekao je Batinić.

Dogovorom je naposlijetku odlučeno da će se kontejner postaviti na lokaciju u blizini vatrogasnog doma, a s time se prethodno složilo i čelništvo ivanečkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Komentari