rasprava u saboru

Video - Habijan: Je li pacijentu zaista bitno tko je osnivač bolnice?

Kako navodi, oko zdravstvene reforme naglasio je važnost prijenosa osnivačkih prava s jedinica regionalne samouprave, odnosno županija, na Republiku Hrvatsku, što je uvjet za povlačenje EU sredstava za daljnja ulaganja...
Objavljeno: 17.03.2023. 10:55

Zadnja izmjena: 17.03.2023. 10:56

Saborski zastupnik Damir Habijan sudjelovao je u raspravi na jučerašnjoj sjednici Hrvatskog sabora gdje se ponovno osvrnuo na zdravstvenu reformu, a pritom je ponovno prozvao Reformiste.

Kako navodi, oko zdravstvene reforme naglasio je važnost prijenosa osnivačkih prava s jedinica regionalne samouprave, odnosno županija, na Republiku Hrvatsku, što je uvjet za povlačenje EU sredstava za daljnja ulaganja. Reformiste je pritom prozvao za demagogiju i "zavaravanje građana".

- Ono što posebno želim istaknuti jest njihov prijedlog na sjednici Županijske skupštine da se u dnevni red stavi pitanje prijenosa osnivačkih prava kojeg nije podržao niti dio Reformista, odnosno stranka koja je to upravo i inicirala. Teoretski, kada dođe do prijenosa prava, što to znači za pacijente, za osobe koja su u fokusu? Je li pacijentu doista bitno tko je osnivač ili učinkovita i brza zdravstvena usluga? Njihov pokušaj zavaravanja hrvatske javnosti da se pokušava provesti nešto suprotno interesima pacijenata naravno ne prolazi. Upravo smisao zdravstvene reforme je staviti pacijenta u fokus. Prijenos osnivačkih prava podrazumijeva statusnu promjenu koja pacijentu ne predstavlja razliku u smislu usluge, niti će netko uzeti zgradu, opremu ili zdravstvene djelatnike - rekao je.

Komentari