VIDEO: Vrdoljak prijedlog Mosta nazvao jednopartijskim, Štromar: "Kakva je to onda parlamentarna demokracija?"

Piše: A. Matušin

Objavljeno: 08.12.2015. 15:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: ilustracija

HNS-ov ministar Ivan Vrdoljak danas je ispred svoje stranke video priopćenjem odbio prijedlog Mosta o zajedničkoj vladi koalicije lijeve i desne koalicije te Mosta, istaknuvši da je došao trenutak da se „potpuno jasno kaže da HNS u takvoj Vladi neće sudjelovati“.

Vrdoljak ujedno smatra da Petrov „mora prestati iscrpljivati hrvatske građane“. „Nama ne treba mesija. Mora preuzeti odgovornost i uključiti se u reforme koje sljedeća Vlada mora odraditi. Ako na to nije spreman onda snosi odgovornost za ponovljene izbore“, kazao je.

Koaliciju kakvu predlaže Petrov u HNS-u također smatraju suprotnom volji građana, štoviše – vraćanjem u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava. „Biti ćemo konstruktivna oporba. HNS ne želi sudjelovati u jednopartijskom sustavu“, kazao je Vrdoljak u svojoj YouTube poruci, a s njime se slaže i varaždinski župan Predrag Štromar.

Štromar, kojega smo putem telefonskog razgovora zamolili za komentar stava HNS-a, kao jedan od pregovarača s Mostom smatra da je smjer pregovora dobar; da reforme koje se spominju treba provesti "bilo koja vlada", ali i da bi zadnju riječ trebala dati struka: „Onda neće biti vrludanja koliko npr. trebamo općina i slično...“, kaže.

- HNS ovime nije Most odbio, međutim ako idemo „svi skupa“ – onda nema oporbe, a kakva je to onda parlamentarna demokracija?! Zato, ako će dvije glavne stranke pristati na zajedničku vlasu zajedno s Mostom, mi smo spremni biti konstruktivna oproba – zaključuje Štromar.

Komentari