neočekivana kandidatura

VIDEO Zdravka Grđan objavila kandidaturu za gradonačelnicu Varaždina

Zdravka Grđan, dugogodišnja ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, objavila je kandidaturu za gradonačelnicu Varaždina. Grđan je to učinila jutros putem video poruke koju je uputila na adrese medija, a koju donosimo u nastavku...
Objavljeno: 17.01.2021. 10:24

Zadnja izmjena: 17.01.2021. 11:20

Foto: Screenshot

Zdravka Grđan, dugogodišnja ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, objavila je kandidaturu za gradonačelnicu Varaždina.

Grđan je to učinila jutros putem video poruke koju je uputila na adrese medija, a koju donosimo u nastavku: – Duboko sam svjesna nepovjerenja u politiku. Mnogi su nas razočarali. Upravo zbog toga, kao i zbog ljudi koji su mi svih ovih godina davali stručno i ljudsko povjerenje, odlučila sam se na ovaj korak – kaže Grđan, a kandidaturu objavljuje kao nezavisna kandidatkinja.

Grđan u svojem video obraćanju nije prozvala nikoga od političara, ali u videu poručuje kako  o kandidatima moraju govoriti "djela a ne riječi", te kako Varaždin "mora ponovno biti političko i diplomatsko regionalno središte". Objavom svoje kandidature, Grđan  je prva koja je to učinila nakon SDP-ovog Nevena Bosilja uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju.

 

Tko je Zdravka Grđan?

Drugu gimnaziju Varaždin vodi od 2010. godine do danas,  savjetnica je župana Varaždinske županije za obrazovanje, te vanjska suradnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Prema biografiji koju je dostavila medijima, svojim obrazovanjem Grđan je profesorica pedagogije, njemačkog jezika i književnosti, a završila je i Diplomatsku akademiju te Akademiju Ujedinjenih naroda. Polazi i doktorski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Komentari