presica

Vijećnici HDZ-a podržat će integralnu nagodbu: Jedino mi nismo promijenili stav o tome

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.04.2022. 13:45

Zadnja izmjena: 13.04.2022. 13:48

Klub vijećnika HDZ-a podržat će rebalans proračuna i Prijedlog zaključka o razrješenju sudskih sporova mirnim putem s TH Investom na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, izvijestili su danas na konferenciji za medije.

Kako je tom prilikom rekao predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan, HDZ je jedini koji nije promijenio stav o nagodbi koja će se sutra naći ispred gradskih vijećnika. 

- Stav HDZ-a prije dvije godine i stav HDZ-s danas je da se jedino na ovakav način, mirnim rješenjem i mirnim putem mogu ovi sporovi rješiti i upravo zato ćemo prihvatiti ovaj ugovor o nagodbi. Ja bih samo podsjetio što su sadašnji gradonačelnik i zamjenik govorili o nagodbi prije 2 godine, rekli su da je to integralna pljačka i drago mi je da su promijenili stav. Budimo grad su pak bili žešći, prijetili su vijećnicima i zanima me što će o tome reći. Tu je i Čehok koji je bio za tu nagodbu, a sada više nisu za tu nagodbu  - rekao je Habijan i dodao kako se i kod Reformista dogodio 'kopernikanski obrat'.

Vijećnici HDZ-a podržat će i izmjenu Odluke o zaduženju Grada Varaždina izdvajanjem municipalnih obveznica.

- Podržat ćemo to prije svega zbog Belih kipa koji dobivaju veći iznos. Prije je bio predviđeno 3 milijuna kuna, dok je sada predviđeno 5,5 milijuna. Smatramo da je upitno je li i taj iznos dovoljan za realizaciju projekta, no ipak je 100-postotno povećanje, pa ćemo to podržati - rekao je Habijan.

Komentari