današnja sjednica

Foto - Vijećnici Reformista prozivali Stričaka za Pentagon i Trakošćan, evo kako je tekla rasprava

Objavljeno: 12.06.2024. 12:14

Zadnja izmjena: 12.06.2024. 12:32

Foto: Lidija Filipović

Županijski vijećnici Reformista, Željko Bedeković i Luka Brezovec, tijekom aktualnog sata postavili su pitanja vezana uz napredak projektiranja Regionalnog centra civilne zaštite, takozvanog Pentagona, te izmuljivanja jezera Trakošćan. Tijekom rasprave u nekoliko navrata spomenut je i bivši župan Radimir Čačić, ujedno i prozvan od strane župana Anđelka Stričaka.

Vijećnik Bedeković kazao je kako na svakoj sjednici Županijske skupštine županu  Stričaku postavlja pitanje o izgradnji Pentagona, pa će tako i na današnjoj.

- Uvijek se pozivate na projektiranje. Nikako da krene izgradnja. Priznao sam da je to Vaš projekt, jedini kojeg niste prepisali od Čačića. Kad počinje izgradnja?

Na pitanje Stričak je odgovorio slijedeće:

- Regionalni centar civilne zaštite se projektira. Pozivam sve građane da pogledaju naše web stranice i tamo će vidjeti idejno rješenje tog projekta i do koje faze se stiglo – kratko je kazao.

'Prolongirano je zbog vaše nesposobnosti'

Tijekom aktualnog sata vijećnik Brezovec Stričaka je prozvao 'nesposobnim' jer se, tvrdi, zbog njega produžio projekt izmuljivanja Trakošćana.

- U listopadu je bilo predviđeno da će radovi završiti do kraja prošle godine. Nakon što je to prolongirano zbog vremenskih neprilika, zapravo Vaše nesposobnosti. U medijima se pojavio tko zna koji datum završetak radova, 31. lipnja. Projekt je pripremljen i odobren u vrijeme župana Čačića, a vi ga vučete već tri godine. Hoće li napokon projekt biti gotov do 31. lipnja?

'Zbog Čačića smo dvije godine bili u mulju'

Stričak je u svom odgovoru Brezovcu bio  znatno oštriji te otvoreno za nedovršenje spomenutog projekta prozivao Čačića.

- Jedino što ste točno rekli je da je projekt pripremao Čačić. I zato smo ostali u mulju. Kad on nešto priprema, ili završimo u mulju ili se sve svodi na mulj. Trebali smo sačekati da ugovor za koji tvrdite da je on zaslužan, da se pripreme novi projekti i projektna dokumentacija i krene sve ispočetka. Sad kad Čačić nema doticaja s tim projektom sve ide dobro i nema više zastoja. Sve se rješava u par mjeseci. Prije toga nam je trebalo, prema njegovim projektima, dvije godine. I dvije godine smo bili zbog Čačića u mulju – kazao je.

Komentari