priopćenje za medije

SDP: Građani nisu vidjeli službeni auto kada je načelnica Vitković bila na moru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.10.2022. 10:06

Zadnja izmjena: 02.10.2022. 10:06

SDP Trnovca Bartolovečkog dovodi u pitanje tvrdnju načelnice Verice Vitković da službenim automobilom nije otišla na more, nego je isti stajao na dvorištu.

- Na upit da li službenim vozilom (je otišla na more, nap.) odgovorila je da je službeno vozilo bilo na njezinom dvorištu, a upravo je imenovani vijećnik postavio upit na poticaj građana koji su uočili da u
to vrijeme nema niti službenog vozila – pišu u priopćenju.

Njihovi vijećnici osvrnuli su se i na obavljanje računovodstvenih usluga u Općini.

-  Iako je u Općini zaposlena savjetnica za računovodstvene poslove, računovodstvenom servisu se i nadalje plaća pružanje računovodstvenih usluga tako da je u ovoj godini za navedene usluge isplaćeno 76.875,00 kuna. Stoga se pitamo dokle, će se privatni interes stavljati ispred javnog u obnašanju javne dužnosti? - stoji u priopćenju.

Na dnevnom redu sjednice bio je i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvo polugodište 2022. godinu, a kako navodi predsjednik kluba vijećnika SDP-a i HSS-, postoci izvršenja samo su 'pokazatelj nesposobne vlasti'.

- Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu izvršenje je 0,00% , a koji je vrlo važan projekt za građane s cijelog područja Općine i upitno je kada će biti i realiziran jer unatoč upozorenju Kluba vijećnika SDP-a i HSS-a na inzistiranje vijećnika Reformista i HDZ-a izabran je izvođač radova Infrastruktura d.o.o. Ludbreg koji je nakon što se zatraženo da radovima obuhvate sva naselja Općine odustao od svoje ponude s obzirom da je bio zainteresiran samo za naselje Trnovec - navodi predsjednik kluba u priopćenju.

Komentari