odgovor na pismo

Virtualni razgovor Habijana s Kišićem

Objavljeno: 27.04.2017. 20:52

Zadnja izmjena: 27.04.2017. 20:53

Foto: Arhiva

Kandidati za župane, gradonačelnike, načelnike na predstojećim izborima kao dio svoje kampanje često šalju razne promotivne materijale na kućne adrese svojih potencijalnih glasača. Jedno takvo pismo, od kandidata za župana, Predraga Štromara i kandidata za gradonačelnika, Alena Kišića je našlo svoj put i do vrata Damira Habijana, još jednog kandidata za gradonačelnika.

U Štromarevu i Kišićevom pismu stoji kako je glas svakog građana bitan, te da njime daju povjerenje ljudima koji odlučuju o sudbini, a isto tako, glas treba dati onima koji nude konkretna rješenja i nemaju repova iz prošlosti.

Na to Habijan na svom Facebook profilu odgovara kako se slaže da je svaki glas bitan i svaki glas ima moć, te navodi nekoliko razloga zašto svoj glas neće dati Štromaru i Kišiću.

Prva stavka se odnosi na projekte važne za razvoj grada, za koje Kišić i Štromar navode da će se ostvarivati zajedničkim snagama te da će se spojiti kultura i turizam, a u zdravstvo će se uložiti 320 milijuna kuna, te će OB Varaždin dobiti magnetsku rezonancu i novi CT.

'Varaždinci po zdravlje idu u Čakovec'

- Hvalite se projektima koje ste zajedno napravili na razini županije. Je li jedan od njih i varaždinska bolnica? Za koju ste propustili priliku pripremiti dokumentaciju i aplicirati za europske fondove, a rezultat vašeg dobrog rada, kako vi sami kažete, je činjenica da Varaždinci po svoje zdravlje idu u Čakovec. - odgovara Habijan u svom statusu, a na kulturno uzdizanje grada napominje, prema njegovim riječima, neuspješnu kandidaturu za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Prema Habijanovim riječima, Varaždincima, između ostalog, treba omogućiti veće plaće, nove investicije, do 8 tisuća novih studenata, povlačenje 20 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju nove zgrade FOI-a, osiguranje kvalitetne zdravstvene skrbi, ukidanje naknade vijećnicima u Gradskom vijeću, članovima Upravnih vijeća ustanova u vlasništvu Grada, te je na kraju sve pozvao da 21. svibnja svojim glasom uključe Varaždin.

 

Komentari