Ravnopravnost spolova

Višnja Kunić novoizabrana predsjednica Zbora žena HSP-a

Objavljeno: 20.05.2016. 12:41

Zadnja izmjena: 20.05.2016. 12:44

Foto: HSP

Na jučer održanoj sjednici predsjedništva ŽV HSP-a Varaždinske županije glavna je tema bila uloga i aktivnost žena u politici.

U okviru Županijskog vijeća HSP-a ustrojena je jučer udruga pod nazivom " Zbor žena HSP-a " .

Predsjednik Županijskog HSP-a istaknuo je kako ustrojavanjem ove udruge još dokazuju da podrška ulozi žena u politici u Hrvatskoj stranci prava nije samo deklarativnog karaktera.

- Ženu smatramo ravnopravnim političkim partnerom i dajemo im punu podršku u radu.U prilog tome moram spomenuti činjenicu da je i na proteklim parlamentarnim izborima HSP bila jedna od stranaka koja je u potpunosti ispoštovala sve zakonom propisane kvote vezane na broj žena na kandidacijskim listama   - završio je svoje izlaganje predsjednik ŽV  HSP -a Josip Marčun.

Kunić predsjednica

Za predsjednicu je izabrana Višnja Kunić, dugogodišnja aktivna članica stranke, majka poginulog hrvatskog branitelja , a i sama sudionica Domovinskog rata. Osnova zadaća udruge je promicanje pravaštva i političkih načela HSP-a na području Varaždinske županije te uključivanje žena u članstvo stranke i njezin rad , naglašavajući pri tome i njihovu ulogu u društveno - političkom životu.

- Iako u Hrvatskoj već postoji Zakon o ravnopravnosti spolova, još uvijek žene nisu dovoljno zastupljene u politici niti imaju prilike pokazati svoje sposobnosti u javnom životu - zaključila je novoizabrana predsjednica Kunić.

Komentari