Visočanin Josip Baneković novi čelnik županijskog HSS-a

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.02.2015. 13:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HSS

U Varaždinu je u ponedjeljak održana izborna skupština Hrvatskog seljačkog saveza Varaždinske županije. U skladu sa novim Zakonom o udrugama, HSS je uskladio svoje djelovanje prema novim odredbama...

Hrvatski seljački savez djeluje od 1998. g. kao jedna od krovnih seljačkih udruga s ciljem zaštite interesa sela i seljaka. Bio je organizator brojnih prosvjeda, ali i drugih akcija kojima su se štitila njihova prava te se upozoravalo na brojne nepravilnosti.

Na izbornoj skupštini, postavljen je i glavni cilj Saveza u narednom razdoblju – omasovljenje članstva. Istaknuta je potreba za uključivanjem većeg broj članova, naročito mladih i stručnih osoba, koje mogu znatno doprinijeti radu Saveza.

Za predsjednika Hrvatskog seljačkog saveza Varaždinske županije izabran je Josip Baneković iz općine Visoko.

Za zamjenika predsjednika izabran je Krešimir Balija, a za potpredsjednike Darinka Sever, Željko Šoštarić i Ivica Šantek, dok su tajnički poslovi povjereni Marijanu Štefanko. U upravni odbor još su izabrani: Josip Rožmarić, Kruno Antolić, Ivica Baneković, Mario Križanec, Igor Lukinec i Petar Sajko.

Članovi nadzornog odbora su Vjekoslav Bukal, Darko Marković i Mirko Žimbrek, a članovi časnog suda Stjepan Borak, Slavek Repić i Stjepan Hren.

Komentari