otvoreno pismo

Radelić se pita: Tko je tu lud?! Žele me po drugi put izbaciti iz SDP-a, Habek demantira

Objavljeno: 27.06.2016. 19:18

Zadnja izmjena: 28.06.2016. 08:16

Bivši šef gradskog SDP-a, Vjeran Radelić poslao je otvoreno pismo, ponukan pokretanjem stranačkog postupka o njegovom (ponovnom) isključivanju iz SDP-a. Podsjetimo, prije nešto više od godinu dana, Habek je raspustio varaždinsku Gradsku organizaciju SDP-a nezadovoljan radom njezina predsjednika Vjerana Radelića, koji je naposljetku i isključen iz Županijske organizacije SDP-a 14. lipnja. Radelić tvrdi da ga se sad isključuje drugi put, što Habek demantira.

Radelić u pismu kaže kako se Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije vjerojatno  u svojoj odluci o pokretanju stranačkog postupka o njegovom isključivanju iz Socijaldemokratske partije Hrvatske vodio  starom šalom o lukavom Muji koji poentira – Fata je Fata, ali dvaput je dvaput.

- S pravom se dakle, pitam - tko je tu lud, kako je moguće biti dva puta isključen iz iste stranke – istaknuo je Radelić u komentaru odluke Županijskog odbora od 20. lipnja ove godine, kojom se protiv njega pokreće "stranački postupak" za isključenje iz stranke iz koje je već isključen.

"Priče o dvostrukom isključenju nisu istinite"

Na otvoreno pismo Radelića, Habek komentira kako Županijski odbor ne može nikoga isključiti, već može samo donijeti odluku o privremenom oduzimanju prava sa funkcija na toj razini.  - Kolega Radelić je član Predsjedništva Županijske organizacije i provest ćemo stranački postupak i na toj razini jer je svojim istupima nanio štetu stranci i puno šire od same Gradske organizacije. - objašnjava Habek

Podsjeća i da je Županijski odbor prvi pokrenuo pitanje raspuštanja vodstva Gradske organizacije na čelu s Radelićem prije više od godinu dana, nezadovoljan time kako se radilo. Tada je jednoglasno, s 39 glasova za, poslan prijedlog u Zagreb na predsjedništvo SDP, i tamo je prihvacen. - Tako da, priča i dezinformacije o isključenju dva puta ne stoje i nisu točne. - zaključuje Habek.

 

Komentari