obavijest grada varaždina

Vještačenje potvrdilo: Skulptura redovnika nije izrađena u skladu s ugovorom, evo što slijedi...

Objavljeno: 12.10.2021. 18:12

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 18:43

Za spornu skultpuru redovnika vrijednu 431 tisuću kuna, u kojima dio javnosti vidi bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, Grad je naručio vještačenje da se provjeri jesu li izrađene u skladu s ugovorom.

Naime, Grad Varaždin je za skulpturu "Crkveni redovi Varaždina" naručio stručno vještačenje jer u ugovoru koji je sklopljen s umjetnikom Nikolom Šanjekom stoji kako bi skulpture trebale biti napravljene od kamena St. Margarethen, odnosno da bi trebale biti isklesane. Nakon oštećenja nastalih uslijed vandalizma javile su se sumnje u to jesu li kipovi zaista isklesani ili su odliveni. 

O cjelokupnoj situaciji danas se oglasio i Grad Varaždin priopćenjem u kojem stoji kako je nalaz vještačenja skulpture "Crkveni redovi Varaždina" potvrdio kako je riječ o materijalu koji ne odgovara specifikaciji navedenoj u ugovoru. - Danas smo dobili nalaz kojim su potvrđene sumnje kako skulpture nisu izrađene od materijala navedenog u troškovniku koji je bio sastavni dio ugovora. Daljnje ćemo pokrenuti postupke raskida ugovora te  utvrđivanja odgovornosti  za predmetne skulpture - stoji u priopćenju.

Iz gradske uprave medijima su poslali i cjelokupan nalaz vještačenja, zajedno s pratećim fotografijama.

Komentari