Predstavio knjige sjećanja

Vladimir Šeks u Varaždinu okupio lokalnu političku i crkvenu elitu - evo tko je došao i što je rečeno

Objavljeno: 05.05.2016. 19:48

Zadnja izmjena: 05.05.2016. 20:29

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

U Županijskoj palači danas je predstavljena knjiga jednog od utemeljitelja HDZ-a Vladimira Šeksa '1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat".

Bivšeg predsjednika Sabora Vladimira Šeksa u Varaždinu su tako pozdravili lokalni članovi HDZ-a, među kojima i predsjednik Županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, a stigao je i varaždinski biskup Josip Mrzljak, kao i dožupan Alen Kišić, inače član SDP-a te također bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Šeksa za Varaždin vežu samo lijepa sjećanja.

Skinuo zastavu

- Naravno da me za Varaždin vežu samo lijepa sjećanja. Ovdje sam sudjelovao u djelovanju strane od samih početaka. Sjećam se travnja 1990. kada je dva prije prvog kruga prvih izbora održan skup u Varaždinu. Bio je to veličanstven skup, a osobno sam zamijenio zastavu sa socijalističkim obilježjem pravom hrvatskom zastavom - rekao je Vladimir Šeks koji je danas u Varaždinu predstavio svoje dvije knjige.

One se odnose samo na 1991. godinu, ključnu godinu kada se izborila samostalnost i nezavisnost. 

 

Šeks ističe da je cilj prve knjige otrgnuti od zaborava te herojske dane, ali na temelju dokumenata koji tada nisu bili dostupni. Druga knjiga suprotstavlja se revizionistima.

- Druga knjiga suprotstavlja se krivotvoriteljima novije hrvatske povijesti. Uporno se već desetak godina nastoji krivotvoriti hrvatska povijest i temelji hrvatske državnosti - rekao je Šeks i dodao kako knjiga obnavlja paradigmu hrvatskog domoljubnog zajedništva koja je bila zalogom pobjede i zaglavni kamen za državnu samostalnost. Također dodaje da ga zabrinjavaju velike podjele u društvu i politici.

 

Protiv podjela

- Razne nerazumne politike bore se za bolju prošlost, umjesto da se za novu sadašnjost. Javljaju se takvi lomovi i tektonski sukobi koji narušavaju stabilnost države i krvavo stečenu slobodu - objasnio je Šeks kojem smetaju podjele u društvu.

- Hrvatska ima za izazov stvoriti socijalnu pravednu državu i to je trnovit put kojim se mora ići. Zato me itekako smetaju podjele. Ne trebamo se vraćati na ustaše i partizane to je bilo prije 70 godina. Političari se moraju izboriti za one politike koje će otvoriti nova radna mjesta i da se spriječi egzodus mladih u inozemstvo - zaključio je Šeks.

Komentari