slučaj Aquatehnika

Vlašić: "Tko je Čehok da se bavi Aquatehnikom - i oni što za njim cupkaju?!"

Objavljeno: 25.05.2017. 15:00

Zadnja izmjena: 25.05.2017. 15:08

Nakon što smo jučer objavili prijedlog Čehoka da se hitno spriječi daljnja prodaja Aquatehnike, tvrtke kćeri Varkoma, tim se povodom oglasila Povjerenica Dragica Đula, a nakon nje i sam direktor Varkoma Vlado Vlašić. 

U priopćenju stoji kako je prodaju Aquatehnike još 2016. godine u kolovozu donio Nadzorni odbor Varkoma, a kojeg je potvrdila i Glavna skupština sa 100% glasova. Vlašić ističe kako su tada bili svi prisutni dioničari koji su jednoglasno potvrdili prodaju Aquatehnike. Pritom se zapitao tko je uopće Čehok da s tolikim vremenskim zakašnjenjem osporava odluku nadležnih tijela.

Spomenuo je i one koji za njim "cupkaju"

- "U tijeku je četvrti natječaj za prodaju poslovnih udjela Aquatehnike d.o.o. i još uvijek nema ozbiljnijih naznaka o interesu za kupnju. Neobično je interesantno da su upravo sad, pred drugi krug izbora za gradonačelnika, g. Čehok i njegovi suradnici, koji već tri godine za njim cupkaju, počeli brinuti za Aquatehniku d.o.o., njezine radnike i strateške interese Grada vezane uz navedeno Društvo." - kaže Vlašić.

Vlašić u nastavku priopćenja nadodaje: "Što su čekali 9 mjeseci? Nije ih bilo briga. Jednako kao ni sada, osim što žele medijsku pozornost u svrhu vlastite promidžbe. A da im je stvarno na prvom mjestu interes radnika onda bi znali koliko je važna i ključna prodaja Aquatehnike."

Nadalje, Vlašić tvrdi kako su izrečene neistine da je Aquatehnika dobila nove poslove, a razlog je taj što se ista ne može javljati na natječaje koje raspisuje Varkom i koje se financiraju iz sredstava EU. Nadodaje, kako Čehok ne razumije problematiku u potpunosti, kako se koristi jeftinim populizmom jer gradsko vijeće i gradonačelnik nema nikakve zakonske ovlasti oko donošenja odluka Varkoma.

- "Svaki drugačiji „dogovor“ uprave i gradonačelnika, a kako to predlaže gosp. Čehok, bio bi nezakonit, a sve donesene odluke po sili zakona ništetne." - poručio je Vlašić.

 

>> Čehok obukao kombinezon i traži odgodu prodaje Aquatehnike

>> Đula: 'Nisam ovlaštena donositi odluke koje se donose na tijelima trgovačkih društva'

Komentari