priopćenje javnosti

Bosilja na ostavku sada poziva i HNS: 'Iz mišljenja Ministarstva sve je jasno'

Objavljeno: 06.06.2022. 16:42

Zadnja izmjena: 06.06.2022. 16:48

Foto: Arhiva

„Ako Bosilj ima imalo obraza, afera Varkom trebala bi biti okidač za preuzimanje odgovornost i davanje ostavke na mjesto gradonačelnika. Varaždin i njegovi stanovnici ne smiju biti taoci neodgovorne i neorganizirane koalicije koja se vodi svojim interesima i stranačkim kadroviranjima umjesto ozbiljnim pitanjima i promjenama koje su prijeko potrebne u našem gradu“, poručuje danas predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan.

Klopotan se, naime, jednako kao i jutros Čehok, poziva na mišljenje koje je Varaždinskoj županiji svježe dostavilo Ministarstvo gospodarstva,  a odnosi se na imenovanja direktora u javnim poduzećima koje obvezuje Zakon o vodnim uslugama.

„U mišljenju Ministarstva jasno stoji kako je prema Zakonu o vodnim uslugama za zapošljavanje direktora potrebno provesti javni natječaj, osim ako se direktor bira iz redova zaposlenika tvrtke, a zanimljivo je i kako Varkom nije zatražio mišljenje Ministarstva oko zapošljavanja bez javnog natječaja“, pojašnjavaju iz gradskog HNS-a.

Slijedom toga gradonačelnika pozivaju na ostavku i zaključuju:

„Iako se varaždinski SDP predstavljao kao promjena koja je potrebna građanima, gradonačelnik Neven Bosilj nakon godinu dana upravljanja Varaždinom uspio je jedino pokazati svoje pravo lice. I dok građane Varaždina sve više pogađaju poskupljenja, gradska vlast bavi se kadroviranjem i uhljebljivanjem u gradske tvrtke.“

Komentari