što su interesi hns-a?

Naši izvori otkrivaju nam kako ustvari "živi" Vodotoranj...

Objavljeno: 02.02.2018. 12:29

Zadnja izmjena: 02.02.2018. 13:02

Foto: ilustracija

Jučer smo objavili informaciju da je HNS proceduralno stopirao imenovanje novog predstojnika Ureda Državne uprave smještenog u Vodotornju, navodno samo iz razloga da skrene pažnju na određene svoje interese, ne nužno na istom mjestu.

>>HNS odgodio imenovanje HDZ-ovca za šefa "Vodotornja" u Varaždinu

Naši izvori iz Vodotornja otkrivaju nam da je natječaj za novog predstojnika raspisan prije 30-ak dana, te da se nekoliko osoba prijavilo za tu funkciju. Između ostalih, to su učinili i dosadašnji predstojnici Ljerka Jović-Mikor (SDP) te Miljenko Plukavec (HDZ) – dosadašnji, jer oboje kandidata se prijašnjih godina izmjenjivalo na toj funkciji ovisno o državnoj vlasti. Na natječaj se navodno javila i Romana Borak Jaklin (Služba za gospodarstvo), ali i Dragica Đula – široj javnosti poznata prema tome što je kao povjerenica vodila Grad Varaždin tijekom prošlogodišnjeg kraćeg razdoblja „bezvlašća“, nakon što Goranu Habušu nije prošao proračun.

Naš izvori tvrde da Jović-Mikor i Plukavec nikada nisu bili u zategnutim odnosima, naprotiv - premda su se smjenjivali na istoj funkciji i pripadaju različitim političkim opcijama: „Zapravo nema ništa loše u tome da ta funkcija bude politička, jer ona i mora provoditi politike aktualne vlasti, nekad bolje - nekad lošije. Ponekad zna biti manjih otpora prilikom smjena vlasti, ali ništa posebno. To su ipak administrativni poslovi, a odjeli odvojeni“. Funkcija je u ovom trenutku možda još više privlačna iz razloga što su i Jović-Mikor i Plukavec praktički pred mirovinom, ali što je pritom bila krajnja intencija HNS-a – u ovom trenutku nije poznato. Imenovanje HDZ-ovca Miljenka Plukavca jučer se trebalo naći na dnevnom redu zatvorene sjednice Vlade, a nije...

Komentari