povratak na raniju dužnost

Vrdoljak opet predsjednik HNS-a, zapaženu ulogu na saboru imali i Štromar, Batinić i Divjak

Objavljeno: 17.12.2017. 15:29

Zadnja izmjena: 17.12.2017. 15:30

Na 15. Saboru HNS-a  danas je izabrano novo vodstvo stranke. Većinom glasova gotovo 1000 delegata iz cijele Hrvatske za predsjednika je izabralo Ivana Vrdoljaka, zamjenika Predraga Štromara, a potpredsjednike Mariju Puh i Ivana Gulama.

HNS je na saboru istaknuo 'Odlučno' kao svoj novi slogan. Štromar se tako nakon što je nekoliko mjeseci po odlasku Vrdoljaka s čela stranke bio v.d. predsjednik vratio na svoju prijašnju dužnost.

- U pravilu preuzimamo odgovornost za rak-rane hrvatskog društva  i probleme koji desetljećima muče naše građane. Pred nama je veliki posao, ali i ogromna prilika da u ovoj Vladi realiziramo sve ono što smo započeli, a što od nas očekuju naši građani. - rekao je Štromar. 

Uz Štromara, od političara iz našega kraja zapažene uloge na ovom stranačkom saboru imali su i Blaženka Divjak te Milorad Batinić.

- Ima puno onih koji ne žele promjene, moj tim gradi obrazovanje 21. stoljeća temeljeno na kurikularnoj reformi općeg obrazovanja, kurikularnoj reformi strukovnog obrazovanja, relevantnom visokom obrazovanju i izvrsnosti u znanju. - poručila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, najavljujući izgradnju otvorene i liberalne Hrvatske.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić rekao je da HNS u Hrvatskom saboru neće sudjelovati u prepucavanjima te da će graditi novu političku kulturu kroz promociju ideja, bez populizma i niskih strasti.

- Podržat ćemo sve ono što je dobro za našu zemlju, tražiti podršku za svoje ideje, zakone i projekte koje HNS želi ispuniti u ovom mandatu, od prihvatljivog Obiteljskog zakona do ratifikacije Istanbulske konvencije i donošenja Zakon o zabrani isticanja simbola totalitarnih režima. - istaknuo je Milorad Batinić.

Komentari