poslao priopćenje

Vugrin: ''Zašto Grad Varaždin ne poduzima ništa u vezi teretnog prometa u Jalkovcu?''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.04.2019. 14:32

Zadnja izmjena: 13.04.2019. 14:32

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovca Robert Vugrin javio se priopćenjem u kojem piše kako je više puta gradsku vlast upozorio na problem teretnog prometa u Jalkovcu.

Kako piše u priopćenju, na jugozapadnom ulazu u Grad Varaždin u Jalkovcu nalazi se Zona malog i srednjeg poduzetništva, u kojoj je trenutno smješteno 40-ak poduzetnika, a zaposleno oko 800 ljudi. Prema Vugrinovim riječima, kretanje teretnih vozila utječe na sigurnost mještana i na kvalitetu življenja, s obzirom da teretna vozila prometuju kroz naselje i u sitnim noćnim satima.

- Ispred Vijeća mjesnog odbora na različitim sam razinama Grada Varaždina u više navrata zamolio da se što prije pokrenu potrebite radnje kako bi se pronašlo cjelovito, održivo i ekološki prihvatljivo rješenje koje će predvidjeti kompletno teretno logističko rješenje za Zonu malog i srednjeg poduzetništva u Jalkovcu. Nisam dobio nikakvu informaciju o tome pa postavljam pitanje zašto Grad Varaždin ne rješava problem teretnog prometa u Jalkovcu? – rekao je Vugrin i dodao kako u proračunu Grada Varaždina nisu predviđena nikakva sredstva vezana za rješavanje te problematike.

Komentari