koalicija računa na devet mandata

Antolić Vupora: Naša mjesta na listi priznanje su našeg zajedničkog rada za sve sugrađane

Nakon što je jučer čak dvije trećine SDP-ovih predstavnika izvršne vlasti izrazilo sumnju u način na koji se na izbornoj listi našao predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković – a ni jedan od izabranih SDP-ovih dužnosnik nije – danas se opširnim priopćenjem za medije oglasila predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora...
Objavljeno: 16.06.2020. 17:18

Zadnja izmjena: 16.06.2020. 17:48

Nakon što je jučer čak dvije trećine SDP-ovih predstavnika izvršne vlasti izrazilo sumnju u način na koji se na izbornoj listi našao predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković – a ni jedan od izabranih SDP-ovih dužnosnika nije (o čemu smo pisali ovdje) – danas se opširnim priopćenjem za medije oglasila predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora.

U opširnom priopćenju Vupora navodi kako organizaciju vodi na način koji omogućuje uključivanje svih, pa čak i njezinih oponenata unutar stranke. Ne želi statiste i promatrače, kaže.

- Kod mene svi imaju pravo na rad i nagradu. Od mene nikad neće čuti javne kritike prema bilo kome iz stranke. Postoje stranačka tijela na kojima se o tome razgovara. U stranci svatko od zaslužnih ima primjereno mjesto, nema rezerve i nema popravnog, nitko ne ostaje na klupi. Svi imaju pravo na priliku i dobivaju je – dodaje.

Predsjednica županijskoga SDP-a, međutim, smatra da se unutarstranačka politika „ne treba voditi preko medija“.

- Nakon izbora treba se podvući crta i na unutarstranačkim tijelima raspraviti o rezultatima i eventualnoj odgovornosti za uspjeh ili neuspjeh na izborima, a do onda svatko na svojoj razini odgovornosti treba dati maksimum da  bi se ostvario glavni zadatak – smjena ove vlasti, a zatim krenulo u nužne reforme.

Iza SDP-a stoji tim stručnih i sposobnih

Prema riječima županijske predsjednice SDP-a, Restart koalicija u III. izbornoj jedinici osvojiti će najmanje devet a možda i deset mandata. U slučaju takvog ishoda, podcrtava Antolić Vupora – SDP Varaždinske županije ostvario bi povijesni rezultat i prvi put u 30 godina imao dvoje izravno izabranih predstavnika u hrvatski parlament. "Iza svih rezultata i aktivnosti SDP-a u Varaždinu i Varaždinskoj županiji stoji tim stručnih i sposobnih ljudi koji žive socijaldemokraciju. Naša mjesta na listi za Hrvatski sabor priznanje su i potvrda našeg zajedničkog rada usmjerenog boljoj sutrašnjici za sve naše sugrađane. Ne smijemo se i ne želimo baviti sami sobom, već rješavanjem stvarnih problema naših sugrađana", zaključuje Antolić Vupora i poziva građane da glasuju za SDP odnosno za listu Restart koalicije.

Komentari