sjednica vijeća

Za EU sredstva prijavljen Kulturni centar u Gornjem Kućanu i Dječji vrtić Hrašćica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.09.2021. 10:05

Zadnja izmjena: 11.09.2021. 10:07

Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća donesene su odluke vezane uz naplatu parkiranja, izgradnju Kulturnog centra u Gornjem Kućanu i dječjeg vrtića u Hrašćici.

Prijedlog odluke o određivanju javnih parkirališta i garaža na kojima se obavlja naplata na području Grada Varaždina prihvaćen je većinom glasova. Ovom Odlukom određuju se lokacije javnih parkirališta i garaža s naplatom, parkirališne zone, vremensko ograničenje trajanja parkiranja i vrijeme naplate parkiranja.

Također, prihvaćen je prijedlog odluke o davanju suglasnosti za izgradnju Kulturnog centra u Gornjem Kućanu. Grad Varaždin planira prijaviti navedeni projekt na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Uz to, jednoglasno je prihvaćen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za projekt izgradnje dječjeg vrtića u Hraščici. Grad Varaždin namjerava podnijeti zahtjev za potporu izgradnje vrtića na mjeru 7.4.1 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

- Godinama se nikako nisam slagao s načinom upravljanja našim Gradom. Zajedno s partnerima sada imam priliku to mijenjati i stoga se nemam namjeru osvratati na one koji nam podmeću "klipove" i pokazuju nevjerojatnu razinu destrukcije. Naši ciljevi su jasni, postignuća vidljiva, a rezultati u manje od tri mjeseca itekako mjerljivi koliko god to nekome teško palo - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari