imenovanje

Zamjenik glavnog tajnika HDZ-a biti će Varaždinac Vlatko Vuković

Objavljeno: 02.09.2020. 12:36

Zadnja izmjena: 02.09.2020. 13:22

Na poprilično utjecajnoj funkciji unutar hijerarhije HDZ-a našao se jedan Varaždinac. Za zamjenika glavnog tajnika HDZ-a imenovan je, naime, Vlatko Vuković, nekadašnji predsjednik gradske organizacije HDZ-u Varaždinu.

Funkciju predsjednika varaždinskog HDZ-a Vuković je obnašao kratko vrijeme: između 2012. i 2013., kada je Marijan Cingula ostvario zavidan rezultat kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina, odvevši HNS-ovog Gorana Habuša u drugi krug lokalnih izbora. Vlatko Vuković i Jasna Porobija tada su bili Cingulini kandidati za zamjenika gradonačenika.

Vuković je prije toga bio gradski vijećnik (2009.-2013.), koji je na fukciji naslijedio dr. Ivana Hrmana – a nakon njega predsjednik gradskog HDZ-a postao je Marijan Kovačić. Vuković je karijerom cijeli niz godina vezan uz samu stranku, a razlog preseljenja u Zagreb nije bila politika nego vjenčanje. „Vuković podnio ostavku iz ljubavi“ – pisale su tada novine.

Vukoviću je na imenovanju čestitao i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, istaknuvši zadovoljsvu što je riječ o Varaždincu: – Smatram, rekao je Stričak, da je g. Vuković jako dobro upoznat s radom na terenu, te da će time biti od velike pomoći stranačkom vodstvu, a i svima nama na lokalnim razinama.

Podsjetimo, funkciju glavnog tajnika HDZ-a godinama je obnašao Gordan Jandroković, kojeg je na funkciji nakon parlamentarnih izbora naslijedio Krunoslav Katičić.

Komentari