preustroj

Županija rješava usko grlo u izdavanju građevinskih dozvola, Ratković: 'To je neophodno'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.11.2021. 09:35

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 09:54

Foto: ARHIVA

Odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije od sada će se baviti isključivo izdavanjem građevinskih dozvola i drugih akata vezanih uz graditeljstvo.

Ovu je novost iznio predsjednimk Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSU-a Goran Kaniški ususrest sjednici Županijske skupštine na kojoj bi se ovaj prijedlog trebao i potvrditi. Naime, kako je rekao Kaniški, nova županijska vlast zatekla je veliki broj neriješenih predmeta u Uredu za prostorno uređenje koji se prije svega odnose na izdavanje građevinskih dozvola, a o ovoj su temi su vijećnici već i raspravljali na protekloj sjednici.

- Naš cilj je da taj dio profunkcionira, da se projekti mogu normalno odvijati i ovom odlukom ne diramo ustroj svih tijela, nego samo tog odjela gdje želimo da se on bavi isključivo tim aktima o prostornom planiranju pa se okoliš miče u poljoprivredu gdje mu je i prirodno mjesto, gdje je već bio i gdje je sve funkcioniralo - objasnio je Kaniški.

S ovim se prijedlogom složila i Dragica Ratković ispred HSLS-a kao koalicijskog partnera, objasništvo zašto je to važno i neophodno:

- Ako znamo da primamo iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 46 milijardi kuna, moramo biti spremni, od projektanata do Ureda za urbanizam da na vrijeme sve stignemo napraviti i prijaviti i iskoristiti sredstva koja su nam dana u ovom trenutku. Tu ne smijemo zakasniti. Ured za urbanizam se mora pojačiti i moraju biti dostupni ne samo JLS-u nego i gospodarstvu - rekla je Ratković.

O investicijama u Varaždinskim Toplicama

Osvrnula se i ina investicije u Varaždinskim Toplicama: - Sve naše investicije u Varaždinskim Toplicama, one koje su vezane uz Specijalnu bolnicu koja je u vlasništvu Varaždinske županije idu svojim tokom i očekuje se da realizacija bude kako je dogovoreno. Aglomeracija će biti gotova sredinom druge godine - rekla je Ratković.

Komentari