"zapelo u proceduri"

HNS odgodio imenovanje HDZ-ovca za šefa "Vodotornja" u Varaždinu

Objavljeno: 01.02.2018. 19:47

Zadnja izmjena: 01.02.2018. 20:15

Foto: ilustracija

Kako doznajemo od izvora bliskog vladajućima, danas se na zatvorenom dijelu sjednice Vlade trebalo naći imenovanje Miljenka Plukavca predstojnikom Ureda Države uprave Varaždinske županije, no navodno je „zapelo u proceduri“...

U proceduri je, pak, zapelo iz razloga što je HNS imenovanje Miljenka Plukavca doživio kao „iskaz samovolje“ svojeg koalicijskog partnera, odnosno smatraju da je o tome "trebalo razgovarati". Navodno čak nisu imali ni svoje ime, ali očekivano imenovanje zbog toga se danas nije našlo na zatvorenom dijelu sjednice Vlade. 

Plukavec trenutno u Vodotornju obnaša dužnost voditelja Odjela za društvene djelatnosti, član je HDZ-a, a predstojnikom je već bio, i to do 2012. godine, kada ga je na istoj funkciji naslijedila sadašnja predstojnica, SDP-ovka Ljerka Jović-Mikor. Neto plaća predstojnika Ureda Državne uprave iznosi oko 12.000 kuna, a spomenutu funkciju neki smatraju „lagodnom“, dok su drugi mišljenja da izdavanje dozvola i sl. nosi određeni politički utjecaj na lokalnoj razini. Naš izvor je, pak, mišljenja da HNS ovime samo „bilda mišiće“. Kako će im na to gledati domaći HDZ?

Komentari