građani obišli sabor

Zastupnik Anđelko Stričak također se družio s građanima u Saboru na Danu otvorenih vrata

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.10.2018. 08:04

Zadnja izmjena: 10.10.2018. 08:04

Hrvatski sabor na Dan neovisnosti Republike Hrvatske tradicionalno otvara svoja vrata građanima. Tako je bilo i ove godine, a Dan otvorenih vrata izazvao je veliko zanimanje posjetitelja iz cijele Hrvatske. 

Saborski zastupnik Anđelko Stričak također je stigao u Hrvatski sabor kako bi se susreo s građanima i odgovarao na njihova pitanja budući da im je ovo jedna od rijetkih prilika vidjeti kako i na koji način funkcionira rad u Saboru.

- Bilo je zadovoljstvo družiti se s građanima i pokazati im da je rad u Saboru puno više od onoga što oni vide na malim ekranima. Ovo je sigurno jedan od načina da našim sugrađanima, onima koji su nas birali u Sabor, pokažemo što radimo i kako zastupamo njihove interese. Raduje me ovako veliki interes građana za obilazak Hrvatskog sabora, jer to pokazuje da im je bitan i da bez obzira na različita mišljenja u javnosti, prate i cijene rad državnih institucija - kazao je Stričak.

Za građane je pripremljen posebni program razgledavanja prostorija Sabora uz stručno vodstvo djelatnika Službe za građane. Posjetitelji su, između ostalog, mogli vidjeti reljef sv. Josipa, zaštitnika hrvatske domovine, repliku Bašćanske ploče, Malu vijećnicu u kojoj je zasjedao nekadašnji Županijski dom, protokolarne prostorije poput Banske sobe i dvorane Ante Starčevića s portretima svih dosadašnjih predsjednika suvremenog Hrvatskoga sabora te čuvenim uljanim platnom akademske slikarice Jadranke Fatur koje prikazuje povijesno donošenje tzv. Božićnog Ustava – prvog Ustava neovisne Republike Hrvatske donesenog 22. prosinca 1990. godine.

 

Komentari