sjednica sabora

Zastupnik Jenkač u Saboru otvorio pitanje pomoći poljoprivrednicima na sjeveru Hrvatske

Objavljeno: 28.09.2022. 18:18

Zadnja izmjena: 28.09.2022. 18:19

Poljoprivrednicima sa sjevera Hrvatske stiže značajna pomoć Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, potvrdila je to još jednom u srijedu ministrica poljoprivrede Marija Vučković odgovarajući na zastupničko pitanje HDZ-ovog Siniše Jenkača.

Naime, ministrica Vučković odgovorila je kako je u državnom proračunu već osigurano 100 milijuna kuna, no najavljeni iznos bit će još i veći s obzirom da su uspjeli iznaći dodatna sredstva.

Zastupnika Jenkača zanimalo je i je li bilo moguće spriječiti nezapamćenu sušu većim navodnjavanjem poljoprivrednih površina. Prema riječima ministrice Vučković, u mandatu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, iz Programa ruralnog razvoja financirano je 19 projekata izgradnje javne infrastrukture navodnjavanja vrijedne 789 milijuna kuna.

'U fokusu su mi poljoprivrednici'

Zastupnik Jenkač pohvalio je mjere i aktivnosti koje ova Vlada provodi kako bi se ublažili gubitci poljoprivrednika i nadoknadile velike štete koje su zbog nezapamćene suše pretrpjeli.

- Važno je napomenuti da ova Vlada radi značajne aktivnosti na području sanacija i poboljšanja navodnjavanja poljoprivrednih površina, a isto tako u posljednjih desetak godina promijenila se kompletna hidrologija jer smo na ovim područjima prijašnjih godina više-manje vodili borbu s prevelikim oborinama. Upravo su ovakve aktivnosti važne i pokazuju da smo u korak s vremenom – rekao je Jenkač te dodao kako su poljoprivrednici u fokusu njegovog rada u Saboru.

Komentari