gosti na španciru

Zastupnik u EU parlamentu Karlo Ressler i Predsjedništvo Mladeži HDZ-a na Špancirfestu i na Sveučilištu Sjever

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.09.2019. 11:32

Zadnja izmjena: 01.09.2019. 11:35

U subotu je varaždinski Špancirfest obišlo Predsjedništvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice na čelu s predsjednikom Mladeži Ivanom Vidišem. Goste je dočekala mladež HDZ-a Grada Varaždina, uz saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, a posebni su ugostili člana Predsjedništva Mladeži HDZ-a i zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera.

Uz obilazak Špancirfesta, u pratnji predsjednika Županijske skupštine Alena Runca obišli su i Sveučilište Sjever, Sveučilišni centar Varaždin, gdje ih je proveo prorektor Sveučilišta Sjever Goran Kozina.

Karlo Ressler, član Predsjedništva Mladeži HDZ-a i zastupnik u Europskom parlamentu rekao je kako je zadovoljan što će zapuštene zgrade koje je Sveučilište Sjever dobilo u svoje vlasništvo postati dio mladog i modernog Sveučilišta Sjever.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš istaknuo je kako Sveučilište Sjever, kao jedno od osam hrvatskih javnih sveučilišta, ima stratešku ulogu u razvoju sjevera Hrvatske.

- Drago nam je da je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića prepoznata važnost visokog obrazovanja i kvalitetnog studiranja: napravljen je značajan pomak i izjednačena su prava izvanrednih i redovitih studenata, povećan je prag za oporezivanje studentskog rada, podignuta je minimalna studentska satnica, a politika stipendiranja nikada nije bila izdašnija. Zadovoljni smo što smo imali priliku gostovati u Varaždinu, jer ovakvi posjeti pomažu nam upoznati se s izazovima drugih dijelova Hrvatske što će nam pomoći oblikovati naše buduće ciljeve za mlade – rekao je Vidiš.

 

Komentari