Završava sanacija najvećeg klizišta u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 04.11.2015. 17:11

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 07:36

Foto: Siniša Sović

Danas je župan Predrag Štromar u pratnji gradonačelnice Varaždinskih Toplica Goranke Štefanić obišao radove na sanaciji klizišta. Posjećeni su radovi na staroj cesti Varaždinske Toplice – Varaždin te klizište u Hrastovcu Topličkom. 

Naime, sanacija i popravak klizišta u Hrastovcu Topličkom financiraju se sredstvima iz Fonda solidarnosti EU u iznosu od 500 tisuća kuna preko Ministarstva gospodarstva. Županijska uprava za ceste sa 190.000 kuna financira radove na cesti do Varaždina.

- Županijska uprava za ceste završava sa svim gradilištima ove godine kojih je trenutno dvadesetak. Siguran sam da ćemo odraditi sve planirano, a pogotovo sanaciju klizišta. Saniramo ona u kojima je promet najgušći i zbog kojih građani ne mogu do svojih kuća, rekao je Predrag Štromar.

Tomislav Osonjački iz ŽUC-a rekao je da je evidentirano pedesetak većih klizišta u županiji te da se nada da će vremenske prilike omogućiti sanaciju što većeg broja klizišta, a zatvaranja ceste zasad nema.

Gradonačelnica Varaždinskih toplica Goranka Štefanić izjavila je da su iz sredstava Europske unije počeli sanaciju klizišta u Martinkovcu , Svibovcu i Selničkoj ulici.

- Ima još desetak klizišta koja ćemo također pokušati sanirati sredstvima iz Europske unije, koji nisu od tolike važnosti te nisu na cestama. Ako vrijeme bude povoljno, sve ćemo završiti do 30. studenog, zaključila je Štefanić.

Komentari