Zbog "Balograda" zaiskrilo između Reformista i Oraha

Objavljeno: 25.10.2015. 13:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Jučer je varaždinski ORaH u centru grada, na Franjevačkom trgu, postavio instalaciju – performans pod nazivom „Balograd u centru grada“ s ciljem ukazivanja na najveći politički, ekološki i ekonomski problem grada Varaždina.

Podsjetimo, tom prilikom su iz stranke poručili da je Brezje problem već od 2004. godine kada je gradska vlast počela s odlaganjem smeća na toj lokaciji. Naglasili su kako je aktualna vlast (gradska i državna) pokazala totalnu nekompetenciju u rješavanju problema te su ujedno istaknuli da se na toj lokaciji nalazi 130.000 tona otpada. Inače, kao jedno od mogućih rješenja predlažu izvoz bala, ali i održivo korištenje otpada u budućnosti.

Stranka ORaH trenutno nema predsjednika u Varaždinskoj županiji, no, druga na listi za treću izbornu jedinicu je Zvonimira Martinčević, jedna od vodećih osoba u stranci. S druge strane, njezina prezimenjakinja Natalija Martinčević, također je druga žena na listi Reformista, ujedno i potpredsjednica stranke.

S približavanjem datuma izbora, vidljivo je da se dižu tenzije između dvaju političkih stranaka, a moguće, i vodećih žena. Stoga nije trebalo dugo da se, vezano uz sam performans, oglase i varaždinski Reformisti.

U priopćenju, između ostalog, navode da je to neukusan događaj, pogotovo zbog prijedloga ORaH-a da se Varaždin preimenuje u Balograd. Poručili su i da je iritantna činjenica što je predsjednica te stranke bila Ministrica zaštite okoliša i prirode gotova pola godine, a nije učinila ništa da se bale uklone. Tvrde da je riječ o predizbornom potezu.

- Što je učinila (Mirela Holy, nap.) da se bale iz Brezja uklone? Apsolutno ništa. Dapače, u tih šest mjeseci nije niti došla u Varaždin, ali evo je sad pred izbore kako se slika s balama. Svašta smo već doživjeli iz raznih centara moći, ali da se na ovakav najprizemniji način izruguju s imenom našeg grada, to je već stvarno previše! - zaključuju Reformisti, poručujući da je "dosta izrugivanja s Varaždinom iz Zagreba, da je dosta ignoriranja naših projekata od strane centralne vlasti i da nam ne trebaju nikakve ironične doskočice."

Komentari