uzavrele strasti

Zbog izjave da su "svojatali Dravske bazene", SDP-ovci Bunića prozivaju za netrpeljivost i traže financijske podatke

Objavljeno: 21.06.2018. 09:54

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 10:02

Foto: Arhiva

Gradska organizacija SDP-a uputila je priopćenje za medije u kojemu se očituje na izjavu direktora Varkoma Željka Bunića koji rekao da njihova stranka „više neće moći svojatati Dravske bazene“. Njegovu izjavu nazivaju „ružnom“ i „netočnom“.

>>FOTO: Dravski bazeni napunjeni vodom, stigle ležaljke i podvodna rasvjeta - otvorenje još dan ranije

„Već dva desetljeća za prvi svibanj na Dravi organiziramo kulturno-zabavni program u kojem su sudjelovale generacije naših sugrađana i koje posjećuje tisuće Varaždinaca i gostiju. Prvomajski piknik na Dravi postao je brend za koji iz džepa naših sugrađana nije potrošeno ni jedne kune“, kazuju u SDP-u, dodajući da navedeni ivent događaju Turistom koji je vlasnik prostora, zbog čega – „nisu ni mogli ništa svojatati“, kako kažu.

 

"Tražit ćemo sve financijske podatke"

S druge strane napominju da podržavaju obnovu bazena, štoviše naglašavaju da je ona bila dijelom i njihovog predizbornog programa, a direktora Varkoma prozivaju za „politiziranje“ i iskazivanje „netrpeljivosti“ prema njihovoj stranci.

>>Marković: "Doći će kriza, možda ćemo morati zatvoriti Gradske bazene, Čehok će ostaviti samo dugove"

„Tražit ćemo da nam se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predoče svi financijski podaci oko obnove Dravskih bazena, jer se od početnih 500.000 kuna došlo do cifre od 1,5 milijuna. Pri tome se očito zanemaruje činjenica da se taj novac ulaže u prostor koji nije u gradskom vlasništvu. To da se nakon povećanja vrijednosti tuđe nekretnine ide u njenu kupovinu je očito neka nova metoda i još jedan čudni patent ove gradske vlasti“, zaključuju SDP-ovci.

Komentari