Zbog lepoglavskog vodovoda Reformisti raspisuju referendum

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.04.2015. 12:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: NSR

Predstavnici Narodne stranke - Reformisti su na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj u petak u gradskoj čitaonici u Lepoglavi upoznali javnost sa svojim stavovima vezanim za problematiku Lepoglavskog vodovoda...

Problem Lepoglavskog vodovoda proteže se već dugi niz godina, no nikako da se dobiju konkretni odgovori odgovornih osoba, upozoravaju Reformisti.
 
Potaknuti stalnom problematikom gore navedenog problema i temeljem Izvješća  o radu vodovodnih odbora na području grada Lepoglave za 2013. godinu te za razdoblje od 1. 1. 2014. do 31. 7. 2014, Narodna stranka -  REFORMISTI Gradske organizacije Lepoglave  najavila je  kako je u proceduru upućeno izjašnjavanje građana o  raspisivanju lokalnog referenduma na temu Lepoglavskog vodovoda.

Narodna stranka -  REFORMISTI ne želi slijegati ramenima već želi jasne odgovore kao i rješenje ovog dugogodišnjeg problema. Grad Lepoglava mora sudjelovati u održavanju vodovoda.
Prema brojčanim podacima u Gradu Lepoglavi ovim problemom obuhvaćeno je preko 3000 ljudi; preko 1000 kućanstava (1028 prema dostupnim podacima u navedenom dokumentu), jedna tvornica, jedan ugostiteljski objekt i 33 klijeti.

- Želimo omogućiti građanima da se izjasne: žele li Lokalni referendum na ovu temu, a onda i referendumsko pitanje: Jeste li za to da Grad Lepoglava preuzme obvezu redovite sanitarne kontrole svih lokalnih vodovoda na trošak gradskog proračuna? - pojasnila je Marija Sambol, predsjednica Reformista Gradske organizacije  grada Lepoglave.

Time Grad Lepoglava  preuzima odgovornost, omogućava održivost tih vodovoda i ne stvara pritisak na građane da pitanje pitke vode rješavaju drugim rješenjima.

- Za grad koji je na medijsku promociju iz proračuna u 2014. izdvojio 300 000 kn i za 2015. predvidio 220 000 kn, ova stavka ne bi smjela biti problem. Referendumsku proceduru provest će Organizacijski odbor u skladu sa zakonom - rekla je Marija Sambol.

Javnosti se obratio i Tomislav Paljak, predsjednik Županijske organizacije Narodne stranke - REFORMISTI Varaždinske Županije koji je naglasio da  Narodna stranka -REFORMISTI u Varaždinskoj Županiji broji preko 3100 članova te da je prisutna u svim općinama i gradovima. Reformisti  će izaći na sve predstojeće izbore, pa tako i na izbore u Lepoglavi.

Nadovezala se Marija Sambol rekavši kako se do utorka predaju kandidacijske liste pa će nakon toga biti i poznata imena kandidata u svih 11 mjesnih odbora. Ona će biti nositeljice liste Reformista u MO Lepoglava.

Potpredsjednica Narodne stranke  REFORMISTI i saborska zastupnica Natalija Martinčević istaknula je da Reformisti podržavaju građane da zadrže pravo na vodu iz svojih vodovoda.

- Građani imaju pravo na svoje vodovode i nitko im protiv njihove volje ne smije nametati priključak na druge vodovodne sustave. Ono što tražimo je da gradonačelnik u proračunu osigura sredstva za redovnu sanitarnu kontrolu vode iz tih vodovoda. U cilju zaštite prava građana Reformisti pokreću lokalni referendum za koji vjerujemo da će biti uspješan i da će građani grada Lepoglave imati kvalitetnu vodu iz svojih vodovoda - zaključila je Martinčević

Komentari