Održana tribina

Reformisti: Svaki treći varaždinski umirovljenik na rubu siromaštva

Objavljeno: 22.04.2016. 10:24

Zadnja izmjena: 22.04.2016. 16:55

Interesni odbor umirovljenika Narodne stranke – Reformisti 21. travnja u prostorijama 3. Mjesnog odbora organizirao je tribinu „Zbrinuta zlatna dob“ za umirovljenike i osobe starije životne dobi.

Umirovljenike i sudionike tribine pozdravio je predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak. Razgovaralo se o oblicima skrbi za starije u sustavu socijalne skrbi, o mogućnostima smještaja u domove i o psihičkoj pripremljenosti za takav smještaj.

Predsjednica Gradske organizacije Reformista Natalija Martinčević istaknula je da u Varaždinu živi više od 12 000 umirovljenika, što čini četvrtinu stanovništva. Nadodala je da svaki treći umirovljenik živi na rubu siromaštva.

Također, raspravljalo se i o novčanoj pomoći, uslugama, njezi u kući, savjetovanju i pomaganju. U cilju sprečavanja preuranjene institucionalizacije i povećanja kvalitete života korisnika i njihovih obitelji, razgovaralo se o usluzi dnevnog boravka.

Predavanju je nazočila i Vesna Vidović Oreški, magistrica socijalnog rada i dugogodišnja ravnateljica Doma umirovljenika u Varaždinu. Umirovljenicima se obratila i predsjednica Interesnog odbora umirovljenika Reformista Nevenka Kobal.

Komentari