ujedinio oporbu, sada najavljuje

eTV - Zdenko Đuras: U Ivancu pokrećemo ova četiri projekta, čekalo se 20 godina

S obzirom da se vladajuća koalicija u Ivancu raspala, njegova je stranka, kaže, kao druga najjača stranka imala odgovornost ponuditi svojeg predsjednika vijeća, a sada će, kako ističe, učiniti sve da uz pomoć županije realiziraju četiri velika projekta...
Objavljeno: 14.07.2022. 11:11

U eTV studiju danas je gostovao Zdenko Đuras, novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca i prvi čovjek HDZ-a u tom gradu oko čijeg se izbora nedavno ujedinila cijela oporba.

Zdenko Đuras inače je privatni poduzetnik čija tvrtka posluje u 13 europskih zemalja, a zanat je, kao smo danas imali prilike čuti, tesao kod jednoga od najutjecajnijh gospodarstvenika na sjeveru, osnivača KTC-a Ivana Katavića.

S obzirom da se vladajuća koalicija u Ivancu raspala, njegova je stranka, kaže, kao druga najjača stranka imala odgovornost ponuditi svojeg predsjednika vijeća, a sada će, kako ističe, učiniti sve da uz pomoć županije realiziraju četiri velika projekta.

'Djeca se moraju odricati'

Kada je riječ o Osnovnoj školi Ivanec župan Anđelko Stričak obvezao se i zadužiti Županije, ukoliko neće biti drugog načina. Đuras je danas objasnio zašto.

- Osnovna škola nam je jedan veliki problem, mi smo jedina škola u Ivancu koja još uvijek nema jednosmjensku nastavu u Varaždinskoj županiji, nema produženi boravak, mislim da roditelji a kamoli djeca to ne zaslužuju. To jedna velika kočnica. Mislim, mi tu pričamo o nekim demografskim politikam, a nemamo osnovni preduvjet – kaže Đuras, dodajući kako se zbog te činjenice djeca odriču i izvannastavnih aktivnosti koje se danas podrazumijevaju.

'I ovdje na meti djeca'

Mnogi izbori su se, kaže dalje Đuras, dobili na projektu brze ceste, a danas kada je vrijeme novac, brze ceste još uvijek nema. Nova županijska vlast sada to napokon pokreće, nastavlja Đuras, te cijeli projekt povezuje s proglašanjem Ivančice Parkom prirode, te odvojkom ceste prema Trakošćanu, jer, zaključuje, to je preduvjet ivanečkoga turizma.

U fokusu njegove politike je i dječji vrtić, zbog čega je bio oštro protiv nedavno najavljene prodaje zemištlja pokraj postojećeg vrtića koji nema dovoljnih kapaciteta.

- Zato sam i bio protiv prodaje tog zemljišta. Idemo prvo vidjeti koliko će nam zemljišta trebati za dogradnju vrtića. Nemamo vrtića. Nemao dovoljno kapaciteta ni na području istočnog dijela grada (Radovana, Margečana…). I još nešto što je mene na Vijeću interesiralo: gdje ćemo s tim novcem ako idemo prodavati? Želimo neku garanciju. Sportaši nas čekaju. Nemamo sportski centar i čitav niz druge infrastrukture.

'Isti obrazac stvaranja problema'

Problem u Gradu Ivancu je i aglomeracija koja tehnički možda nije mogla obuhvatiti čitavo naselje, ali onda je trebalo pronaći drugo rješenje, kaže Đuras. Kada je pak riječ o dva posljednjih mjeseci gorućim pitanjima, odlagalištu Jerovec i vlastitoj vodoopskrbi, situacija je za Đurasa bjelodana.

Milorad Batinić, kaže Đuras, osim što nije zatvorio Jerovec kada je mogao, sada ne promišlja kuda će ubuduće s otpadom ako nema dovoljno kapaciteta. Sličnoj je i s vodoopskrbom, zaključuje: da ju je gradonačelnik razvio, za što je imao vremena, do svega ovoga ne bi došlo.

Zbog posljednjih događaja koji su stubokom promijenili političku situaciju u Ivancu, kao i podrške Županije koju njegova opcija uživa, Zdenko Đuras izazio je uvjerenje kako je Ivanec pred političkim promjenama. Zaključuje:

- Građanima Grada Ivanca dužni smo ne samo mi, nego svaki politički akter koji je biran od gražana, da se stvarno napokon pokrenu projekti koji tište građane Grada Ivanca 20 i više godina.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras pogledajte ovdje:

 

Komentari