"građani su stvarali varteks"

Zdravka Grđan: Otkupiti 86 posto Varteksovih nekretnina, te pitati i građane

Objavljeno: 11.04.2021. 08:18

Zadnja izmjena: 11.04.2021. 09:22

Foto: Arhiva

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan za sutra je najavila službeno predstavljanje svojeg programa, o kojem je, u pojedinim segmentima, govorila i proteklih dana.

Jedna od točaka koja je privukla najviše pozornosti jest najava Zdravke Grđan da će, ukoliko bude izabrana za gradonačelnicu, pokrenuti otkup čak 86 posto Varteksovih nekretnina koje su namijenjene prodaji. Grđan naime smatra, da se Grad Varaždin, ne iskazujući interes za kupnjom, zapravo "odriče" mogućnosti upravljanja Vartekovim nekretninama u budućnosti.

— Rješenje je kupovina 19 od 22 hektara prostora zone Varteks, te uz pomoć europskih fondova izgraditi poslovno-stambene prostore s kulturnim, obrazovnim i svim drugim potrebnim sadržajima. U tom procesu treba pitati i građane, jer građani su Varteks stvorili a Grad Varaždin trenutno niti iskazuje interes za kupnjom niti što pita građane – rekla je Grđan u nedavnom intervjuu.

"Treba pitati i građane"

Podsjetimo, kandidaturu Zdravke Grđan nedavno su podržali i Reformisti na čelu s Radimirom Čačićem, dok je liječnica pedijatrica dr. Mirjana Kolarek Karakaš objavila kandidaturu za njezinu zamjenicu.

Komentari