komentar zdravke grđan

'Da su građani željeli anarhiju, glasali bi za originalni Živi zid, a ne Budimo grad'

"Gradsko vijeće nije ni cirkus ni sudnica, a bome ni ulica. Toga je bilo dosta", rekla je prošlog petka Grđan, nakon čega je i Kazališno vijeće pozvala na odgovornost, spominjući i mogućnost njegovog raspuštanja...
Objavljeno: 13.10.2021. 09:06

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 09:13

Predsjednicu Gradskog vijeća Zdravku Grđan pitali smo za komentar izlaska iz koalicije Budimo grad, čemu je dobrim dijelom kumovao i njezin sukob sa spomenutom političkom platformom oko HNK Varaždin.

Budimo grad, podsjetimo, tražili su da se o situaciji u HNK raspravlja odmah, a Zdravka Grđan donijela je odluku da se čeka nalaz ponovljene revizije i očitovanje gradonačelnika. "Gradsko vijeće nije ni cirkus ni sudnica, a bome ni ulica. Toga je bilo dosta", rekla je prošlog petka Grđan, nakon čega je i Kazališno vijeće pozvala na odgovornost, spominjući i mogućnost njegovog raspuštanja.

Ovako je jutros komentirala izlazak Budimo grad, a njezino pisano očitovanje prenosimo u cijelosti:

NS Reformisti poštovala je koalicijski sporazum i njegove potpisnike i od svojih partnera očekuje to isto. Nulta pretpostavka sporazuma bila je i jest nakon vlasti Čehoka, HDZ-a i Patafte potpuna transparentnost i neupitna stručnost ljudi u gradskim institucijama. Budimo grad  je okrenuo leđa svima: GRAĐANIMA koji su tražili smjenu notorne i pod nizom kaznenih optužnica vlasti; ODGOVORNOSTI koje odluke u vlasti pretpostavljaju, i prije svega, SVOJIM BIRAČIMA, koji da su željeli anarhiju, demagogiju i populizam, glasali bi za originalni Živi zid a ne njegovu kopiju Budimo grad. 

Komentari