reakcija

Zdravka Grđan: HDZ i SDP očito ne znaju da je građanski odgoj već uveden

Objavljeno: 24.03.2021. 10:29

Zadnja izmjena: 24.03.2021. 10:34

Foto: Arhiva

Gostujući na VTV televiziji, nezavisna Zdravka Grđan komentirala je polemiku na relaciji HDZ-SDP oko potrebe za uvođenjem građanskog odgoja i konstatirala da su i jedni i drugi u krivu.

Naime, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu, ujedno i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, konstatirala je da je cijela prošlotjedna polemika bespredmetna – budući da građanski odgoj u školama već postoji, i to na razini cijele zemlje, kako za srednje tako i za osnovne škole.

  • Enes Garibović želi uvesti građanski odgoj i IT rješenje za nadzor proračuna, više ovdje.

— Što se sad želi poručiti javnosti? Da djeci treba još jedan predmet? To je nemoguće, jer su djeca već sada preopterećena. I upravo iz toga razloga 2014. godine donesena je odluka da se građanski odgoj i obrazovanje radi kroz sedam međupredmetnih tema – rekla je Zdravka Grđan za Varaždinsku televiziju, pojašnjavajući kako se spomenute teme obrađuju kroz više drugih predmeta, ovisno o organizaciji svake srednje i osnovne škole pojedinačno.

  • Marković o istupu mladog Garibovića: Građanski odgoj SDP predlaže već godinama!, više ovdje.

Nezavisna Zdravka Grđan proteklog tjedna predstavila je kandidatkinju za svoju zamjenicu, liječnicu Mirjanu Kolarek Karakaš.

Komentari