komentar

Zdravka Grđan: Obitelj Cafuk je marljiva i cijenjena obitelj kojoj se nanosi šteta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.04.2022. 13:15

Zadnja izmjena: 07.04.2022. 20:35

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan sudjelovala je na današnjoj konferenciji za medije posvećenoj Svjetskom danu zdravlja na kojoj se između ostalog očitovala i na jučerašnje prozivke gradskog vijećnika Zlatana Avara.

Podsjetimo, vijećnik NL Ivana Čehoka rekao je kako spomenuta lista više neće sudjelovati u radu Gradskog vijeća sve dok predsjednica Vijeća Zdravka Grđan i privremena pročelnica u Gradu Varaždinu Vesna Haluga ne podnesu ostavke. Kako je ustvrdio Avar, Grđan i Haluga nanijele su štetu od nekoliko stotina tisuća kuna Gradu Varaždinu zbog poništavanja odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta, a čiji je aktualni zakupac PPP Cafuk.

- Obitelj Cafuk je poznata, cijenjena, marljiva i vrijedna obitelj u ovom našem kraju i nanosi im se konstantna šteta na njihov ugled i dostojanstvo. Danas je tema zdravlja, ali budite sigurni da ću se o ovoj tematici obratiti javnosti - rekla je Grđan. 

Uz već spomenutu Zdravku Grđan, na današnjoj konferenciji za medije sudjelovali su članovi Reformista Predrag Bogović i Vlasta Cindrić te Mirjana Kolarek - Karakaš, vijećnica Gradskog vijeća Grada Varaždina s liste Reformista koja je povodom Svjetskog dana zdravlja predstavila zanimljivo istraživanje koje je provedeno u Amsterdamu.

- Najnovije otkriće je mikro plastika u ljudskoj krvi. Te sitne golom oku nevidljive čestice cirkuliraju krvlju i dolaze do raznih organa i to je pronađeno kod čak 80 posto ispitanih ljudi. One u krvi dolaze hranom, vodom, ali ih i udišemo. U krvi su pronađene čestice plastike koje se koriste za pakiranje hrane, a kod nekih je pronađen i polietilen od kojih su napravljene plastične vrećice - rekla je Kolarek Karakaš i time naglasila važnost slogana kojim se obilježava ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, a to je "Naš planet-naše zdravlje".

 

Komentari