svečana sjednica

Zdravka Grđan politički indirektno: 'Besplatna prehrana napokon je bez etiketiranja'

Objavljeno: 06.12.2022. 14:47

Zadnja izmjena: 06.12.2022. 16:15

Foto: Luka Šalamun

Zdravka Grđan kao predsjednica Gradskog vijeća otvorila je današnju svečanu sjednicu, a iako je uglavom govorila svečarski, poslala je i nekoliko neizravnih političkih poruka.

Život, kako je rekla, ima lijepih trenutaka i loših. Tako i Varaždin ima svojih boljih dana ali i kriza.

- Nekada upravo teška vremena iznjedre nove nade, novu budućnost, nove ideje, stave stvari na svoje mjesto. Krizu moramo promatrati  kao temelj za promjene i napredak. Viktor Frankl je rekao: „Iz ruševina se najbolje vide zvijezde“. Svatko od nas je odgovoran da se naši životi i naše djelovanje ne zovu ruševinama.

Bila je i konkretnija, kada je rekla:

- Izdvojit ću primjer velikog ulaganja u naše najdragocjenije, u našu djecu i škole, uvođenjem besplatne prehrane. Od 1. listopada napokon bez podjela i etiketiranja čiji je model i država implementirala od 1.1. sljedeće godine.

'Vrijeme poziva na retrospekciju'

Kazala je kako ovo predbožićno vrijeme poziva na retrospekciju te zaključila da svatko mora biti odgovoran kako se njegova djela i životi ne bi zvali ruševinama.

Zdravka Grđan prošle godine bila je još direktnija. Tada je, podsjetimo, rekla: 

- Varaždin pokazuje svoju spremnost zrelog pronalaženja rješenja u najzahtjevnijim situacijama. Unatoč prijetećoj pandemiji, Varaždin je ipak uspio donekle zadržati i ojačati svoje gospodarstvo. Uspio je to usprkos izričitim zahtjevima prethodne vlasti da se tvornice zatvore, što se, srećom, nije učinilo.

Komentari