kako pomoći sportu

Zdravka Grđan uvela bi sportski voucher u vrijednosti od 200 kuna

Objava Nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zdravke Grđan

Objavljeno: 27.04.2021. 17:12

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 17:50

Foto: Objava Nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zdravke Grđan

Objava Nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zdravke Grđan:

Problem amaterskog i profesionalnog sporta u našem Varaždinu vrlo je aktualan te se iz godine u godinu ponavlja - bez konkretnih rješenja. 

Nažalost, ne postoji cjelovit pristup prema rješavanju problematike sporta kao ni razvojnih rješenja. 2020. godine aktualna vlast predstavila je vrlo ponosno Strategiju razvoja sporta grada Varaždina 2020-2021., prema njihovim riječima nakon 50 godina! Što je žalosno, ako znamo koliko je od tih godina aktualni gradonačelnik bio na vlasti. To je najevidentniji primjer sustavnog zanemarivanja sporta.

Uzmemo li u obzir isključivo zadnji aktualni mandat, također je više nego žalosno čuti da se napokon sada zna s čime se raspolaže, infrastrukturno, brojčano i organizacijski. Ključan problem je pravedna i transparenta raspodjela novca za sport. Činjenica je da se vrlo malo ulagalo u obnovu i izgradnju vanjskih multifunkcionalnih igrališta za sport i rekreaciju, naravno do prije mjesec dana odnosno kako se izbori približavaju ipak se par  igrališta  obnovilo.

Sport hitno treba EU novac

Postojeći objekti hitno trebaju energetske obnove - na što se zaboravilo i zakasnilo, jer naravno za povući novac iz EU fondova treba unaprijed misliti i raditi na prijavnoj dokumentaciji. Kako se ne bi nastavila politička praksa  pukog teoretiziranja bez provedbe u praksi, jer sport i naš Varaždin zaslužuju sportski fair play i u organizaciji i u vođenju. 

Planiram zajedno sa svojim timom uvesti transparentnu financijsku i stručnu podršku svim amaterskim i profesionalnim klubovima, bez iznimke i bez podjecnjivanja vrste sporta. Najbolja ulaganja u sport, kako infrastrukturni projekti tako i ulaganja u ljudske resurse, imamo kroz različite dostupne EU fondove. To je imperativ!

Sportski voucher kao konkretna mjera

Suočeni pandemijom i posljedicama koje će biti dalekosežne na mentalno i fizičko zdravlje, od iznimne je važnosti dodatno poticanje sportskih aktivnosti i zdravog stila života. Konkretna mjera i novost je uvođenje sportskog vouchera u vrijednosti 200 kuna na godišnjoj razini za svu djecu tijekom školovanja. Na taj način dat ćemo dodatnu motivaciju i poticaj da se što više djece uključi u rad različitih sportskih klubova. Tada će i sami klubovi dobiti mogućnost uključiti što veći broj korisnika u svoje sportske aktivnosti i dokazati svoju sportsku vrijednost.

Komentari