projekti u zdravstvu

Nekome novi kreveti, a nekome nova oprema. Evo što je kojoj ustanovi namijenjeno

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2021. 10:47

Zadnja izmjena: 21.09.2021. 10:48

Vijećnici koalicije HDZ-HSLS-HSU podržat će najavljeni rebalans proračuna Varaždinske županije jer se njime značajno povećavaju sredstva za područje obrazovanja i zdravstva.

Podsjetimo, nova županijska vlast odustala od prekrivanja atrija te uštedjela sredstva na obnovi Vodotoranja, a sredstva za zdravstvo time se povećavaju za više od 2 milijuna kuna.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju dobit će dodatnih 773.000 kuna radi sufinanciranja nabave bolničkih kreveta s antidekubitalnim madracima. Opća bolnica Varaždin dodatnih 453 tisuće za rekonstrukciju Jedinice za liječenje moždanog udara, a Dom zdravlja 455 tisuća za sufinanciranje nabave medicinsko-dijagnostičke opreme. Zavod za Hitnu medicinu dobit će 72,5 tisuće kuna za nabavku sanitetskog prijevoza.

Na sjednici Skupštine biti će riječi i o prijenosu vlasništva nad objektom Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, vrijednosti 68,4 milijuna kuna, s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na Varaždinsku županiju.

- Dvadesetak godina nakon prijenosa osnivačkih prava na županije, konačno se našla Vlada Republike Hrvatske koja je dozvolila i prijenos vlasništva nad navedenim nekretninama na Županiju. Ovime nam se omogućavaju daljnja ulaganja te povećanje kapaciteta, ali i povećanje kvalitete usluge za naše umirovljenike, korisnike - rekao je predsjednik Kluba vijećnika Goran Kaniški.

Komentari