istup

eTV - Bedeković: Drago mi je zbog vrtića, no znaju li Topličanci da je ovo njegova lokacija?

Objavljeno: 27.11.2022. 01:40

Zadnja izmjena: 27.11.2022. 07:37

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Gradu Varaždinske Toplice dodijelilo je 8,64 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog vrtića, no gradska oporba, koju predvodi Željko Bedeković, lokaciju iza tvornice Opruga smatra lošom.

Gostujući u eTV studiju, Bedeković je iznio i kronologiju projekta vrtića u Varaždinskim Toplicama.

Kroz povijest, prvo je gradonačelnik Kranjčec počeo graditi svoj vrtić. Nakon toga je gradonačelnica Štefanić ishodila građevinku dozvolu, no tada je Dragica Ratković zajedno s HDZ-om rušila proračun i onemogućila prijavu na natječaj. To je trebao biti vrtić kraj OŠ, gdje je sad izgrađena vanjska teretana i igralište, što je ujedno i najbolja pozicija. Nakon toga su HDZ i sadašnja gradonačelnica došli na vlast i počeli plaćati projektante, da se postojeći vrtić obnovi. Projekt je bio loš, propao je, da bi sad našli treću lokaciju na kojoj bi se trebao graditi potpuno novi vrtić.

Zašto lokaciju smatra lošom

Bedeković tvrdi kako većina Topličanaca ni ne zna gdje se nalazi lokacija predviđenog vrtića, odnosno da bi se on trebao nalaziti iza Opruge, odnosno na području tzv. Golubinjaka. "Radi se o području koje je potpuno van pješačke zone gdje će se raditi tzv. Smart kvart tako da je sve to na jako dugom štapu i ja smatram da je lokacija loša, ali meni je drago da su Toplice dobile novac i što ćemo napokon dobiti vrtić", rekao je u eTV studiju.

Komentari