izborna skupština

Foto - Željko Dvekar nastavlja voditi Zajednicu branitelja HDZ-a 'Gojko Šušak'

Objavljeno: 21.04.2022. 08:30

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 08:30

Na izbornoj skupštini Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije, okupljeni članovi su dosadašnjeg predsjednika Željka Dvekara ponovno izabrali za predsjednika u narednom dvogodišnjem mandatu.

Uz članove i goste, skupštini su prisustvovali i Stjepan Adanić, izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, predsjednik i tajnik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" na nacionalnoj razini, general Miljenko Filipović i pukovnik Kruno Cavrić, generalni konzul u Pečuhu Drago Horvat, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec Marko Brezovec kao domaćin.

Zahvalivši svim članovima na povjerenju, brigadni general Dvekar osvrnuo se na protekle dvije godine.

- Aktivnosti Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak bile su usmjerene na pružanje pomoći pučanstvu, kao i angažiranost naših članova u sustavu civilne zaštite. Ne smijemo zaboraviti ni novija događanja na svjetskoj sceni gdje se ponovno uočava angažiranost Zajednice branitelja Varaždinske županije u smislu prikupljanja humanitarne pomoći, kao i u prijevozu i zbrinjavanju izbjeglih ukrajinskih osoba - rekao je.

'Branitelji uz građane prvi uskoče u pomoć'

- Nakon oslobađanja varaždinskog područja upravo te postrojbe bile su oštrica hrvatskih oružanih snaga, od Vukovara do Dubrovnika kada se branila i oslobađala naša domovina. Dan danas u svim kriznim situacijama, bez obzira govorimo li o poplavama, potresima ili o pružanju pomoći ukrajinskim izbjeglicama, branitelji su ti koji uz naše građane među prvima uskoče potrebitima u pomoć - dodao je Stričak.

Osim predsjednika i 21 člana Županijskog odbora, na izbornoj skupštini izabrana su i dva potpredsjednika, Tomislav Kranjčec i Ivo Loborec, tajnik je Nenad Šantek, a za rizničara je izabran Dražen Zebec.

Komentari