obilazak petrijanca

Željko Posavec predsjednika SDP-a proveo općinom kojoj je na čelu

Objava Socijaldemokratske partije

Objavljeno: 30.03.2021. 19:05

Zadnja izmjena: 30.03.2021. 19:05

Objava Socijaldemokratske partije:

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin u pratnji načelnika Željka Posavca i stranačkih dužnosnika, obišao je središte općine Petrijanec.

Posavec je Grbina i goste upoznao s velikim arheološkom nalazištima u Petrijancu. Riječ je o prapovijesnim nalazištima koja pripadaju antičkom dobu i rimskoj kulturi.

- Dva važna ondašnja puta, Ptuj-Sisak i Ptuj-Osijek, prolazila su Petrijancem na čijem se području nalazilo i rimsko naselje Aqua viva. Prije 15 godina na tom je mjestu iskopano i 150 kilograma zlatnika, srebrnjaka, raznog nakita, mramorni sarkofazi, kamena urna posvećena Jupiteru Kulminatoru, keremičko posude i rimske građevine smještene pod zemljom - rekao je Posavec.

Najviše stranačko vodstvo, među kojima je bio i potpredsjednik SDP-a Sinisa Hajdaš Dončić i predsjednica ŽO stranke Varaždinske županije i kandidatkinja za županicu, Barbara Antolić Vupora te Mario Klapša i Žarko Rodeš, kandidati za načelnike Maruševca i Cestice, mogli su čuti o velikim potencijalima kulturnog turizma općine s obzirom na važnost nalazišta.

Komentari