Zimska služba Varaždinske županije spremna za nadolazeću sezonu

Objavljeno: 10.11.2015. 12:35

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:30

Foto: Siniša Sović

Danas je u Županijskoj palači održana konferencija na kojoj je definiran plan za održavanje kategoriziranih cesta na području Varaždinske županije. Osim toga, iz institucija su apelirali na vozače osobnih automobila jer je od 15.11. obvezna zimska oprema.

Na konferenciji su nazočili Stjepan Marković, upravitelj Hrvatskih cesta za Varaždin, Tomislav Osonjački, predsjednik Županijske uprave za ceste i Danijel Posavec iz PU Varaždinske.

Premda su vremenski uvjeti zasad povoljni te nema snijega, istaknuto je da su zimske službe spremne za zimsko održavanje cesta. Medijima se obratio Stjepan Marković, upravitelj Hrvatskih cesta za poslovnu jedinicu Varaždin. Na upit o stanju prometnica odgovorio je da su državne ceste na području županije u dobrom stanju, a uvjeti su se zbog ulaganja poboljšali u 2015. godini. Kazao je i da su Hrvatske ceste spremne za nadolazeću sezonu.

- Već tijekom rujna osigurali smo dovoljne količine soli u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. Planovi zimske službe izrađeni su tijekom listopada i održavat će se 212 kilometara državnih cesta u županiji, rekao je Marković.

Tomislav Osonjački, predsjednik Županijske uprave za ceste istaknuo je da će cilj biti da se ceste očiste tijekom noći. Županijska uprava za ceste trenutno upravlja s 1000 kilometara cesta na području županije.

- Sve je spremno za zimske uvjete i rad zimske službe, riječ je o tridesetak ekipa i 4000 tona soli. Prvi prioritet za čišćenje su javne ustanove poput bolnica i škola, ali pokušat ćemo očistiti što više površina, izjavio je Osonjački.

Danijel Posavec, voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Varaždinske upozorio je vozače na odgovornu vožnju i obveznu zimsku opremu od 15. studenoga do 15. travnja.

- U zimskim uvjetima ima veći broj nesreća, ali nasreću nema težih posljedica te vozači trebaju izbjegavati nagle pokrete upravljačem i kočenja, rekao je Posavec dodavši da obvezna zimska oprema obuhvaća četiri zimske gume ili lance.

 

 

 

 

 

Komentari