prvi online izbori

Predrag Štromar novi je predsjednik HNS-a: "Dok drugi trguju, mi želimo mijenjati živote"

Objavljeno: 24.05.2020. 17:55

Zadnja izmjena: 24.05.2020. 18:10

Kao što se i pretpostavljalo, Predrag Štromar novi je predsjednik HNS-a, a tako je odlučeno na današnjim unutastranačkim izborima, koji su ujedno prvi izbori takve vrste u Hrvatskoj održani online.

Od 529 delegata HNS-a koji su pristupili glasovanju, Predragu Štromaru glas je dalo ukupno 468 delegata, dok je 49 delegata glasovalo za njegovog protukandidata Borisa Blažekovića. Predrag Štromar je na mjestu predsjednika stranke tako naslijedio Ivana Vrdoljaka.

- Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće. Jesmo li radili greške? Naravno da jesmo. Upravo zato sam se i odlučio na ovaj korak, jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana. Za mene se Hrvatska voli radom i pozivam vas da takvo domoljublje ostavimo svojoj djeci u naslijeđe - rekao je Štromar, dodajući kako želi vratiti povjerenje i u stranku koju će odsada voditi.

- Dok drugi galame, izvikuju fraze, podmeću i trguju, ja sa svojim suradnicima želim raditi na projektima koji mijenjaju živote naših sugrađana. Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je da vratim povjerenje u stranku. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Hrvatska se voli radom i to je smjer u kojem namjeravam voditi HNS - poručio je za kraj Štromar.

Komentari